13.2.23

Υπέρ της παράκαμψης της Νικήτης και αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας - Τι λέχθηκε στη Συνεδρίαση

Αρχείο

Στη Νικήτη και στην αίθουσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κτίριο,  στις τριάντα μία (31) του μηνός Ιανουαρίου  2023,  συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σε τακτική (δια ζώσης) συνεδρίαση, στην ύστερα από την με αριθμό  Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του την  εισήγηση του κ. Ληστή, τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, την τελική πρόταση προς ψήφιση, και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 4555/2018 και το  Ν. 4623/2019,

 Αποφασίζει Ομόφωνα

Α) Επικαιροποιεί την υπ’ αριθμ.: 100/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις προηγούμενες αποφάσεις για το σχετικό θέμα.  (την παράκαμψη της Νικήτης) 

Β) Τη δημιουργία και εγγραφή κωδικού αριθμού στον προϋπολογισμό του δήμου έτους 2023 με το ποσό των 15.000,00 ευρώ, στην πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού με τίτλο «Μελέτη παράκαμψης Νικήτης». 

Γ) Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί με την ηγεσία της Π.Κ.Μ. για την επίδοση της απόφασης, την αποτύπωση της κατάστασης για το υπό συζήτηση θέμα και την διερεύνηση των προθέσεων, αποτελούμενη από τους δημοτικούςσυμβούλους:

1) Δήμαρχος κ. Ντέμπλας Κυπαρίσσης, με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Δαλδογιάννη Γεώργιο.

2) κ. Γιοβανέκο Τριαντάφυλλο, με αναπληρωτή του τον κ. Αρσένης Καλλικρατίδας.

3) κ. Ληστή Θεόδωρο, με αναπληρωτή του τον κ. Ψαρογιάννη Αστέριο.

4) κ. Ζέππο Ιωάννη, με αναπληρωτή του την κ. Ζέππου Μάρθα. 

 

Δ) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση να υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσίας με γραφείο ειδικού τεχνικού συμβούλου για παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής στήριξης, λόγω της υποστελέχωσης και του φόρτου εργασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, για την έναρξη και των μελετών που θα απαιτηθούν.

Στη συνεδρίαση παρίσταται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης κ. Κωστίκας  Στυλιανός.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: 1) Αγίου Νικολάου  κ. Παρδάλης Αγαπητός, 2) Σάρτης, κ. Σπανός Μιχαήλ, 3) Συκιάς, κ. Καζάκας Δημήτριος, 4) Ν.Μαρμαρά κ. Ψηλογιάννης Αριστοτέλης,5) Μεταγγιτσίου κ. Κυπαρισσάς Ιωακείμ. 

Στη συνεδρίαση παρίσταται η υπάλληλος του Δήμου κ. Αλέγρα Μαρία για την τήρηση των πρακτικών. 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαλαβίτσου Αντωνία απουσιάζει και αναπληρώνεται νομίμως από τον Αντιπρόεδρο κ. Ψαρογιάννη Αστέριο. 

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ψαρογιάννης Αστέριος ύστερα από την διαπίστωση της απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης 


Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Ψαρογιάννης Αστέριος έδωσε το λόγο στον κ. Ληστή  Θεόδωρο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης «Όραμα-ΔημιουργίαΠροοπτική», ο οποίος εισηγούμενος το τρίτο (3ο) θέμα της ημερησίας διατάξεως, ανέφερε ότι: 

Με αίτησή του 1/3 των δημοτικών συμβούλων αιτήθηκαν την εισαγωγή προς λήψηΑπόφασης-Γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για το αναφερόμενο θέμα και συγκεκριμένα την υπ’ αριθμ.: 64/23.01.2023 εισήγηση του κ. Ληστή: 

«Αν θέλουμε να κατατάξουμε τα προβλήματα του Δήμου Σιθωνίας σε μια σειρά, όλοι θα συμφωνούσαμε ότι το πρόβλημα που θα καταλάβει την πρώτη θέση είναι η εικόναπου παρουσιάζεται κατά τους θερινούς μήνες στον κόμβο της Νικήτης. 

Μια εικόνα για την οποία δεν πρέπει να είναι κανείς από εμάς περήφανος, μια εικόνα που επιβαρύνει την καθημερινότητα τωνσυμπολιτών μας, μια εικόνα που πνίγει την επιχειρηματικότητα των συνδημοτών μας. 

Κατά καιρούς ξεκίνησαν κάποιες προσπάθειες, ενδεικτικά αναφέρω (το Νομαρχιακό Συμβούλιο περίπου το 2005, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιθωνίας το 2009 και το 2018). 

Όλα τα συμβούλια είχαν αποφασίσει ότι η μόνη λύση προκειμένου να αρθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούνται τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους από το διαχρονικό πρόβλημα είναι η παράκαμψη της Νικήτης. 

Έχοντας υπόψη λοιπόν όλα τα παραπάνω προτείνουμε:

Α) την ανάπτυξη και εγγραφή κωδικού αριθμού στον προϋπολογισμό του 2023 στην  επόμενη αναμόρφωση με αιτιολογία (Μελέτη παράκαμψης Νικήτης), ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι συνθήκες κατά πόσο είναι δυνατόν ο ανωτέρω Κωδικός να ενισχυθεί και με  τι ποσό. Στη συνέχεια το ποσό που δεν θα καλυφθεί από το δήμο να εξασφαλισθεί από δανεισμό. 

Β) την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΠΚΜ για την επίδοση της απόφασης, την αποτύπωση της κατάστασης για το υπό συζήτηση θέμα και την διερεύνηση των προθέσεών της. 

Γ) την εξουσιότηση του Δημάρχου να υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσίας με γραφείο ειδικού τεχνικού συμβούλου για παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής στήριξης, λόγω της υποστελέχωσης και του φόρτου εργασίας της Διεύθυνσης τεχνικών έργων, για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των μελετών που θα απαιτηθούν. 

Δ) την σύσταση ομάδας εργασίας με απόφαση του Δημάρχου που θα αποτελείται από 4 αιρετούς, έργο της οποία θα είναι η διευκόλυνση του έργου του τεχνικού συμβούλου. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι οι πολέμιοι του έργου που θα δώσει ανάσα στην  περιοχή μας, θα αρχίσουν να προβάλλουν εμπόδια, εμπόδια που θα έχουν να κάνουν με σαθρά εδάφη, με απαλλοτριώσεις ή μεγάλα κόστη. 

Να σας θυμίσω ότι αυτά τα εμπόδια υπήρχαν και στις παρακάμψεις του Αγ. Προδρόμου της Αρναίας του Πολυγύρου και ξεπεράστηκαν». 


Το λόγο λαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Ντέμπλας Κυπαρίασσης, ο οποίος ενημερώνει το  σώμα για τη σημερινή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Επίσης αναφέρει ότι «Όσον αφορά την επικαιροποίηση, παραμένουμε όλοι σταθεροί στις θέσεις μας. 

Θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό, η παράκαμψη της Νικήτης. Είναι διακριτά οι κόμβοι και η παράκαμψη. Πήρα μια μελέτη κατά το ήμισυ. Έπρεπε να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, και συμφωνώ ότι έπρεπε στη μελέτη να είναι και ο κόμβος στο μελισσοκομικό.

 Πιστεύω η κυκλοφοριακή μελέτη ίσως έδειχνε ότι ήθελε 2 ή 3 κόμβους. Εδώ είχαμε πρώτα τους κόμβους και μετά την κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία έγινε τον Ιούνιο του 2021, λόγω της covid-19 και καταθέσαμε την πρόταση στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, και κει  ότι δεν υπάρχουν τα αντιπλημμυρικά. Και ξανά απ’ την αρχή. Όσον αφορά να κάνουμε μελέτη με δικά μας χρήματα. Πρωταρχικά δεν ξέρουμε το κόστος. Υπάρχουν ενδοιασμοί, απόφαση δανειοδότησης, μέχρι να πάρουμε το δάνειο είναι καλοκαίρι, τελείωσε.  Δεν είναι υποχρέωση του δήμου να κάνει τη μελέτη. Επίσης θέλει ΜΠΕ η οποία θα πάει πάνω από ένα χρόνο. Είμαι θετικός όσον αφορά το 4, για διευρυμένη επιτροπή, να πάμε στον Τζιτζικώστα και να θέσουμε Το δημοτικό συμβούλιο δεν δέχεται την  υπογειοποίηση».

 

 Ακολουθούν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων επί του θέματος. 

Το λόγο λαμβάνει ο Αντιδήμαρχος κ. Δαλδογιάννης Γεώργιος ο οποίος αναφέρει ότι

«Ήμουν παρών στη σημερινή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μας είπε να ξεχάσουμε το θέμα της παράκαμψης της Νικήτης. Προσωπικά από το 2018 ψήφισα την παράκαμψη της Νικήτης, είμαι υπέρμαχος και συμφωνώ σήμερα στην επικαιροποίηση της απόφασης αυτής και των προηγούμενων αποφάσεων.

 Οσον αφορά στη μελέτη του πρότεινε ο κ. Ληστής έχω τους ενδυασμούς μου, δεν διαφωνώ, αλλά το πλήρωμα του χρόνου για την αλλαγή της διοίκησης έχει σχεδόν φτάσει δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη μελέτη εμείς, η οποία θα ναι κοστοβόρα και χρονοβόρα».  

 

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ξανθόπουλος Αθανάσιος της παράταξης «Όραμα-Δημιουργία-Προοπτική», αναφέρει ότι «Η παράκαμψη της Νικήτης θα αναδείξει τη Νικήτη και τον Αγ. Νικόλαο. Να δοθεί πρωταρχικό στοιχείο η απόδοση ευθυνών στην Περιφέρεια, διότι απ’ το 2008, που πρωτοπάρθηκε σχετική απόφαση, μεταθέτοντας την κατηγορία προς εμάς, να πούμε τι θέλουμε, εμείς να τους πούμε « θεωρούμε απαράδεκτο να απευθύνεστε σε μας λέγοντας πέστε μας τι θέλετε, όταν εμείς έχουμε δηλώσει απ 2008 και είστε αποκλειστικά οι υπεύθυνοι για τη μη υλοποίηση αυτού του έργου. Που σημαίνει ότι δεν θέλετε την ανάπτυξη της Σιθωνίας». 

Ο αρχηγός του συνδυασμού «Ανάπτυξη για τη Σιθωνία» κ. Ζέππος Ιωάννης,αναφέρει ότι «Προσυπογράφω την εισήγηση του κ. Ληστή, θεωρώ ότι είναι ένα θέμα ουσιαστικό, ζωτικό για τη Σιθωνία. Πρέπει να το επιβάλλουμε να το κάνει. 

Το ΔΣ ομόφωνα πρέπει να επικαιροποιήσει και να επαναλάβει την προηγούμενη απόφαση του 2018. Ότι η μόνη λύση είναι η παρακαμψη της Νικήτης, η οποία θα δημιουργήσει δύο βασικά θέματα  προοπτικής:

 α) θα αναβαθμίσει τη Νικήτη, β) θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που μένουν και επισκέπτονται τη Νικήτη, γ) θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσπέλασης όλων των επισκεπτών. 

Πρέπει να συνταχθούμε όλοι να λύσουμε το πρόβλημα. Σε πρώτη φάση  πρέπει το ΔΣ να κάνει τη μελέτη εφόσον η Περιφέρεια που έχει την αρμοδιότητα να κάνει την παράκαμψη και δε

 Να στήσουμε πανό ότι δεν θα περάσει από τη Νικήτη αν δεν δεσμευτούν να κάνουν την παράκαμψη της Νικήτης. 

Κυριότερο στοιχείο είναι ότι όλη η Σιθωνία έχει ένα δίκτυο, το

οποίο είναι 53 χρόνια, πρέπει να αναβαθμιστεί το δίκτυο. Σύσσωμοι λύσουμε το θέμα είναι καίριο και πρέπει να λυθεί. Η απόφαση μας να είναι ξεκάθαρη όπως το 2018». 


  Ο αρχηγός του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Σιθωνίας» κ. Παντελής Λάζαρος αναφέρει ότι «Φυσικά και είμαστε υπέρ στο να γίνει ένα τέτοιο έργο που έχει τεράστια ανάγκη η περιοχής αλλά με κρατική χρηματοδότηση. Επειδή αν καταφύγουμε σε δανεισμό αυτό το έργο θα το χρυσοπληρώσουν οι κάτοικοι με αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και αλλά.

 Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση. Σας καλούμε σα δημοτικό συμβούλιο όλοι μαζί να καλέσουμε τον κόσμο σε μια παράσταση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο στην Περιφέρεια για να

απαιτήσουμε έκτακτη χρηματοδότηση». 


Ο αρχηγός του συνδυασμού «Σιθωνίας Μπορούμε Μαζί» κ. Αναγνωστάρας Μιχαήλ αναφέρει ότι «Από το 1986 προσπαθώ να βοηθήσω. Να διευθετηθεί το θέμα της Νικήτης, να ανοίξει όλο το εύρος απ’την είσοδο μέχρι την έξοδο, να γίνουν παρκινγκ, να μπουν φανάρια ή ενδεχομένως διάβαση στο σχολείο και στο  2o σχολείο το λύκειο. Χρειάζεται να διευθετηθούν οι ρεματιές με τέτοιο τρόπο που πέρα από τη διέλευση σα ρέμα, αφού οριοθετηθούν, να χρησιμοποιηθούν και σα κόμβοι. Συγχρόνως να γίνουν όλες οι ενέργειες, να ξεκινήσουμε εμείς να κάνουμε την παράκαμψη. Αν γίνει ανάθεση μέσα σε 15 μέρες η παράκαμψη είναι έτοιμη, όχι ασφαλτοστρωμένη, διάνοιξη. Θα ξεκινήσει από την είσοδο της Νικήτης, στον παλιό δρόμο, στην αρχαιότητα που πήγαινε στον Αγ. Νικόλαο, θα φτάσει σένα σημείο στου Ξανθόπουλου τις ελιές, θα ανέβει κορυφή στο πέτρινο, θα ξεκινήσει ραχοκοκαλιά, θα περάσει και θα βγει στο Ασπρονέρι. Μπορεί να γίνει άμεσα. Να τους πούμε ότι εμείς διευθετούμε την είσοδο της Νικήτης, να φύγουν οι κόμβοι, δεν συζητάμε για υπογειοποίηση και αερογέφυρα. 

Άμεσα να πάρουμε εμείς απόφαση να διευθετηθεί η είσοδος της Νικήτης και συγχρόνως να ξεκινήσει η μελέτη, την οποία θα κάνουμε μόνοι μας». 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημητρός Δημήτριος αναφέρει ότι «Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να φύγει ο δρόμος. Οι μελέτες που υπάρχουν στην Περιφέρεια είναι οι κόμβοι και η υπογειοποίηση. Η υπογειοποίηση είναι μία ώριμη μελέτη η οποία δεν έχει σταματήσει και η περιφέρεια έχει πληρώσει χρήματα γι’ αυτή. Η ίδια η περιφέρεια πρέπει να πει ότι η μελέτη της υπογειοποίησης είναι ανέφικτη πχ λόγω κόστους. 

 Δεύτερον υπάρχει η μελέτη Μουδανιά Βατοπέδι η οποία είναι σε στάδιο πρώιμο, τρίτον υπάρχει η μελέτη Βατοπέδι-Νικήτη η οποία είναι σε καλύτερο στάδιο.






 Θα πρέπει να πιέσουμε να γίνουν και να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες και να κουμπώσουμε την παράκαμψη της Νικήτης. 



ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΑΚΟΥΔΙΑ – ΝΙΚΗΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑΣ



Αν δεν είναι σωστές οι λύσεις αυτές, τότε πρέπει να δούμετο δρόμο Πολύγυρο-Γαλατιστα-Κελί

Η μόνη λύση , όπως κρίνω εγώ, είναι να δοθεί βάση στη διαπλάτυνση του δρόμου από Μουδανιά-Βατοπέδι, Βατοπέδι Νικήτη και παράκαμψη Νικήτη και να ακυρωθεί η μελέτη της υπογειοποίησης».

 ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ – ΣΙΘΩΝΙΑ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΨΑΚΟΥΔΙΑ ΕΩΣ ΝΙΚΗΤΗ


Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αρσένης Καλλικρατίδας αναφέρει ότι «Είμαι σαφώς υπέρ της επικαιροποίησης της απόφασης 2018, δηλαδή της παράκαμψης, και σαφώς πρέπει να είναι ομόφωνα η απόφαση. Έχω τις ενστάσεις μου προς το να γίνει η μελέτη από εμάς, ως προς το χρόνο που έχουμε να την κάνουμε, τα χρήματα που μπορεί να απαιτήσει και δεν ξέρω τι θα γίνει με την επόμενη διοίκηση, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει για να υλοποιηθεί η παράκαμψη.  Σίγουρα συγκλίνω με την άποψη του Ξανθόπουλου να καταγγείλουμε και να επικαιροποιήσουμε την προηγούμενη απόφαση, όπως και όλες τις

προηγούμενες, και να προστρέξουμε σε παλαιότερες και να το θέσουμε προ των ευθυνών του περιφερειακού συμβουλίου. Σίγουρα με κάθε τρόπο είμαι υπέρ της παράκαμψης». 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαλπικτίδης Αβραάμ υποβάλλει ερωτήματα σχετικά με το αν υπάρχει δυνατότητα να μπούμε μέσα δασικό μέρος, επίσης θα χρειαστούν ΜΠΕ και μια σειρά μελετών. Το 2018 ήταν υπερ του περιφερειακού. 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζαφείρης Δημήτριος αναφέρει ότι «Όλοι είμαστε υπέρ όμως μόνο η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα, απ το 2002 μέχρι σήμερα. Δείχνει κενό βούλησης της διοίκησης, γιατί δεν ήθελε να το λύσει.

 Η Περιφέρεια μόνη της αποφάσισε να κάνει υπογειοποίηση δεν έλαβε υπόψη της την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στους κόμβους

δεν προβλέπεται τίποτα για τη διασταύρωση με το Μαρμαρά. Η μελέτη των κόμβων έχει να κάνει με τις 4 κάθετους άξονες στη Νικήτη, που διόρθωνε όλες τις οδούς που φεύγουν προς τη θάλασσα, δεν έλυνε το πρόβλημα. Οι κόμβοι ήταν λύση για το πρόβλημα της Νικήτης».

 

Το λόγο λαμβάνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης κ. Κωστίκας Στυλιανός, ο οποίος αναφέρει ότι «Εδώ και χρόνια γίνεται θόρυβος για την παράκαμψη της Νικήτης, είχα την τιμή να είμαι και στα 2 δημοτικά συμβούλια μέρος της, συμμετείχα στην απόφαση του 2018, ψήφισα ομόφωνα όπως οι υπόλοιποι για την παράκαμψη της Νικήτης. Ως πρόεδρος έχω να πω ότι οι κόμβοι έχουν αναστείλει κάθε δραστηριότητα, κάθε κατασκευαστική ενέργεια που θέλαμε να κάνουμε σχετικά με τους 4 κάθετους και τον παλιό επαρχιακό της Νικήτης. Με το αιτιολογικό, αφού υπάρχει μελέτη και είναι σε εξέλιξη οι κόμβοι, δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο σε αυτούς αποτέλεσμα είναι άθλιο τη στιγμή αυτή. Πρέπει να αποσυνδεθεί άμεσα το θέμα της παράκαμψης με τους κόμβους. Οι κόμβοι έχουν πάρει το δρόμο τους, δεν συμφωνώ, ότι θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρέπει να αποσυνδεθεί, διότι στο κεντρικό κομμάτι της Νικήτης, στην κυριολεξία μαραζώνει εξαιτίας της μελέτης του  έργου αυτού που δεν υλοποιείται. Ναι στην παράκαμψη. Αποσύνδεση από τους κόμβους οι οποίοι πρέπει να πάρουν το δρόμο τους. Η παράκαμψη θα βοηθήσει και τη Νικήτη. Όσον αφορά το κόστος της μελέτης δε ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει ο δανεισμός. Ξέρω ότι είναι ένα έργο Περιφέρειας και δεν ξέρω αν εγκριθεί καν από το περιφερειακό συμβούλιο».

 

Ύστερα από ανωτέρω ο Αντιπρόεδρος κ. Ψαρογιάννης Αστέριος κάλεσε το

Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τη πρόταση: 

Α) Επικαιροποιεί την υπ’ αριθμ.: 100/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις προηγούμενες αποφάσεις για το σχετικό θέμα. 

Β) Τη δημιουργία και εγγραφή κωδικού αριθμού στον προϋπολογισμό του δήμου έτους 2023 με το ποσό των 15.000,00 ευρώ, στην πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού με τίτλο «Μελέτη παράκαμψης Νικήτης».  

Γ) Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί με την ηγεσία της Π.Κ.Μ. για την επίδοση της απόφασης, την αποτύπωση της κατάστασης για το υπό συζήτηση θέμα και την διερεύνηση των προθέσεων, αποτελούμενη από τους δημοτικούςσυμβούλους:

1) Δήμαρχος κ. Ντέμπλας Κυπαρίσσης, με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Δαλδογιάννη Γεώργιο.

2) κ. Γιοβανέκο Τριαντάφυλλο, με αναπληρωτή του τον κ. Αρσένης Καλλικρατίδας.

3) κ. Ληστή Θεόδωρο, με αναπληρωτή του τον κ. Ψαρογιάννη Αστέριο.

4) κ. Ζέππο Ιωάννη, με αναπληρωτή του την κ. Ζέππου Μάρθα. 

Δ) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση να υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσίας με γραφείο ειδικού τεχνικού συμβούλου για παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής στήριξης, λόγω της υποστελέχωσης και του φόρτου εργασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των μελετών που θα απαιτηθούν. 




Η απόφαση εδώ αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 17/2023.

Έτσι έχει συνταχθεί το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως ακολούθως. 

 

 

 

 


Ο Αντιπρόεδρος          Τα μέλη

    Υπογραφή                   Υπογραφές  

Ακριβές Απόσπασμα

Νικήτη, 31/01/2023 

Ο Αντιπρόεδρος


 

 ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣ