21.2.23

Πορεία Μελισσοκόμων με τα αυτοκίνητα 23/2/23 στον Πολύγυρο για την φτωχοποίησή τους που οδηγεί στον αφανισμό τους

 

Αρχείο

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής, πραγματοποίησε την  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, Γενική Συνέλευση των μελών του με κύριο θέμα μεταξύ άλλων, τα προβλήματα της μελισσοκομίας.

Ο έντονος προβληματισμός σχετικά με την επιβίωση του Έλληνα μελισσοκόμου, λόγω γεωμετρικής αύξησης του κόστους παραγωγής, οι αθρόες ελληνοποιήσεις μελιών που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό , καθώς και οι κενές περιεχομένου υποσχέσεις των υπουργείων, σχετικά με τη στήριξη του μελισσοκόμου, οδήγησαν στην απόφαση των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα και μετά από συντονισμό με την ΟΜΣΕ και άλλους μελισσοκομικούς φορείς από όλη την Ελλάδα , αποφασίστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πορεία όλων των μελισσοκομικών αυτοκινήτων προς τον Πολύγυρο, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Ταυτόχρονα, θα οργανωθούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξουμε την φτωχοποίηση και τελικά στον αφανισμό, που οδηγείται ένας αγροτικός κλάδος.

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΌΜΩΝ ΝΌΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ


Ενημέρωση για συνάντηση στο Υπουργείο και έκτακτη οικονομική ενίσχυση
Συνάδελφοι,
Εχθές Δευτέρα και ώρα 13:00 το προεδρείο συναντήθηκε εκτάκτως με τον υπουργό κύριο Γεωργαντά στο γραφείο του συνοδευόμενο από τον υφυπουργό κύριο Κεδίκογλου. Μοναδικό θέμα της συνάντησης η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί ήδη από καιρό μεταξύ της ΟΜΣΕ και του αρμόδιου υφυπουργού κυρίου Κεδίκογλου.
Δεν είναι της παρούσης να εξιστορήσουμε το παρελθόν και τις συζητήσεις , αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι παρ' ότι ο κύριος Γεωργαντάς πείσθηκε πλέον για το δίκαιον του αιτήματός μας, επίσημη τελική απάντηση θα λάβουμε την Τετάρτη το μεσημέρι μέσω επισήμων ανακοινώσεων του υπουργείου, όπως μας τόνισε.
Εάν η απόφαση του υπουργού συμπεριλαμβάνει τον κλάδο μας στις ενισχύσεις τότε οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης, άποψη του προεδρείου είναι, να πραγματοποιηθούν κανονικά έχοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα, έτσι όπως έχει ορίσει ο κάθε σύλλογος αυτοβούλως.
Σε περίπτωση όμως που δεν είμαστε μέσα στις ενισχύσεις τότε η Ομοσπονδία έχει πρόθεση να κινηθεί διαφορετικά, ενισχύοντας και καθοδηγώντας πιο στοχευμένα και αποδοτικά την αγανάκτηση του κλάδου με στόχο την δικαίωσή μας.
Τέλος, επειδή είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σας συμβουλεύουμε/προτρέπουμε να έχετε όλοι οι σύλλογοι τα δύο ίδια αιτήματα:
· Έκτακτη οικονομική ενίσχυση
· Καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων κατά τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας
Ένα αρνητικό στοιχείο που χαλάει την εικόνα του κλάδου είναι να μιλάει ο κάθε σύλλογος για διαφορετικά αιτήματα, αναλογιζόμενοι φυσικά ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για οικονομικούς και μόνο λόγους.
Συνάδελφοι, ελπίζουμε αύριο να έχουμε θετική εξέλιξη για το καλό του κάθε μελισσοκόμου ξεχωριστά.
Ενωμένοι θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον αρκεί να υπάρχει πίστη και θετική συνεργασία
Giannis Rigoulis
Ενημέρωση από ΟΜΣΕ