23.6.23

2ο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ ΔΙΕΚ Κασσάνδρας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2023, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 14.30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ ΔΙΕΚ Κασσάνδρας, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας.
Στο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ εκφράστηκαν μουσικά, κρατούμενοι, εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και καλλιτέχνες του «έξω» κόσμου, όλοι ενωμένοι, σε μια φωνή, για να στηρίξουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στις φυλακές!!
Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα κι ευελπιστούμε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, σε ετήσια βάση, όπως τόνισε στον χαιρετισμό της και η Δήμαρχος Κασσάνδρας κα Αναστασία Χαλκιά. Στόχος μας πλέον είναι, κάθε χρόνο να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να είμαστε καλύτεροι!
Ευχαριστούμε τον προιστάμενο Διεύθυνσης του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Στυλιανό Κουτογλίδη για την παραχώρηση της αίθουσας, τον προιστάμενο Αρχιφυλακείου κ. Δημήτριο Νταλιάνη και τον πρόεδρο του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κασσάνδρας κ. Αθανάσιο Στεφανή για την υποστήριξη της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:
1. την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Χαλκιδικής και την Αντιπεριφερειάρχη κα Ζωγράφου Αικατερίνη.
2. τον Δήμο Κασσάνδρας, και ιδιαίτερα την Δήμαρχο κα Αναστασία Χαλκιά που ήταν παρούσα και χαιρέτησε την εκδήλωση, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δ. Κασσάνδρας κ. Παύλο Παντζίκη, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Νομικών Υπηρεσιών Δ. Κασσάνδρας κα Φωτεινή Μίζογλου, τον Δημ.Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Κασσάνδρας κ. Στακινό Βασίλειο οι οποίοι παρευρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση.
3.το ειδησεογραφικού Portal Halkidiki focus και τον ραδιοφωνικό σταθμό Χαλκιδικής Radio Star 95,5 και ιδιαίτερα την κα Κορίνα Ζολλά για την χορηγία επικοινωνίας.
4.τον Σύλλογο Ποντίων Χαλκιδικής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» και την Πρόεδρο κα Δέσποινα Πολατσίδου, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και προλόγισε τις παρουσιάσεις του συλλόγου.
5. τον Σύλλογο Γυναικών Ολύνθου και την Πρόεδρο κα Μαρία Αθανασιάδου.
6. τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» και την Πρόεδρο κα Ελένη Γρομπανοπούλου.
7. την επιχείρηση Φούρνος Λεμονή.
Την παρουσίαση ανέλαβε η εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας κα Άρτεμις Μαυροφρύδη και την βιντεοσκόπηση ο εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ κ. Χρήστος Παγλαμίδης και τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και την εκπαιδεύτρια κα Ασημένια Γιαννουλάκη και τον εκπαιδευτή κ. Αναστάσιο Μαρινίδη για την συμβολή τους στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά τις σπουδάστριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Ωραιοκάστρου της ειδικότητας "ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ"κα Μαρία Γρηγοριάδου και κα Ιωάννα Παπαδοπούλου για την εθελοντική τους στήριξη στην εκδήλωση και την δόκιμη φωτογράφο κα Νικολέτα Καλέση για την φωτογράφιση.
Επίσης ευχαριστούμε τον πρώην Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ, πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε την εκδήλωση.


Συγκεκριμένα, παρακολουθήσαμε συναυλία με την Ορχήστρα των αδελφών Ανδρέα και Δημήτρη Τσικούρη, οι οποίοι έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν εθελοντικά, όπως και οι καλλιτέχνες Μαρία Άρνη , Έφη Ψωμαδέλλη, ο εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας και τραγουδοποιός Γιώργος Γελαράκης καθώς και οι ταλαντούχοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Παναγιώτης Μαυράκος και Δημήτρης Ζέρβας. Ποντιακή λύρα έπαιξαν ο σπουδαστής του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας Σάββας Σ., ενώ χόρεψαν Πυρρίχειο και τραγούδησαν « Η Ρωμανία ‘πάρθεν» μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χαλκιδικής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ».
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του
Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ