23.8.23

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΤΕΛΙΔΑΣ – ΚΑΘΑΡΟΣ – ΑΓ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ .


 Η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ την Τρίτη 22 και Τέταρτη 23 ( μικρή αναζωπύρωση )  Αυγούστου 2023 έλαβε μέρος στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Πατελιδας – Καθαρός – Αγ Τριάδα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής . Η Λέσχη μας συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στην ΠΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, διαθέτοντας συνολικά 23 εθελοντές  από τον Πολύγυρο και την Γαλάτιστα ένα πυροσβεστικό όχημα ένα υδροφόρο όχημα ένα λεωφορείο 9 θέσεων  5 μεταφορικά οχήματα και ειδικό εξοπλισμό ( τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, σκαπανικα, αλυσοπρίονα, πυροσβεστήρες και εξοπλισμό πρώτων βοηθειών κλπ ).

Τα μέλη μας συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μέχρι αργά το βράδυ χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, ένα τμήμα μηχανοκίνητο με το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα ένα πεζοπόρο τμήμα που υποστήριξε τη ΠΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και την ειδική ομάδα μας αποτελούμενη από εφέδρους καταδρομείς η όποια επιχείρησε στα ποιο δύσβατα σημεία.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους  εμπλεκόμενους στην επιχείρηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, τις Ένοπλες Δυνάμεις για την διάθεση των εναερίων μεσών, την  Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τον Δήμο Πολυγύρου,  τους Εθελοντές, τους Αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν δυναμικά και καταλυτικά την Ελληνική Αστυνομία  και τους Ελληνικούς Λευκόλιθους που με συνεργασία και οργάνωση ( για εμάς παράδειγμα προς μίμηση και μελέτη  ) πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε ιδιαίτερα τα  μέλη μας που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση, τα καταστήματα Γαβανας, Broken Cup, Franklin και Μασουτης  για την χορήγηση ποσίμου νερού και το κατάστημα Art Food για το γεύμα μετά την κατάσβεση.

ΥΓ : ΚΑΙ Η ΕΞΑΩΡΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ.

Πρόθυμοι πάντοτε να εκτελέσουμε το καθήκον μας στην ΠΑΤΡΙΔΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ …….

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


https://lefed131.blogspot.com