18.8.23

Πολύγυρος:Ξεκίνησε το 3ο Φεστιβαλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής-( foto -Video 17/8/23)

 

Ξεκίνησε το 3ο Φεστιβαλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής στον πεζόδρομο του Πολυγύρου 17-8-23, όπου τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, παρουσιάζουν  τα προϊόντα 



μυλοκόπι


Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής μαγειρέψουν ζωντανά γευστικές δημιουργίες, βασισμένες σε τοπικές συνταγές και προϊόντα των εκθετών. 

  Πολυγυρινό σφουγγάτο  από τον 

Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου

Γεμάτη και η πλατεία του Πολυγύρου από φίλους του ΠΑΟΚ κυρίως και του ΑΡΗ λόγω της μετάδοσης των αγώνων.




Εκεί ο φακός αντάμωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και υποψήφιος της ΠΕΧ Γιάννη Κουφίδη
μαζί με τον Βουλευτή Χαλκιδικής  Γιάννη Γιώργο

Κάπου εκεί και η γνωστή μας τοπική παρουσιάστρια 

  Korina Zolla με τις φίλες της








ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 3ο Taste Halkidiki Festival στον Πολύγυρο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής!!
Στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιολάδου, μελιού,
ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες που παραβρέθηκαν.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από εστιατόρια της περιοχής του Πολυγύρου,
παρουσίασαν γευστικές δημιουργίες χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Ο σύλλογός μας παρουσίασε ένα πολύ παραδοσιακό και νόστιμο πιάτο βασισμένο σε τοπική συνταγή, το "σφουγγάτο" με το εξαιρετικό παραδοσιακό λουκάνικο του κρεοπωλείου του ΑΛΕΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΤΗ.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν επιτόπου όλα τα πιάτα που παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια των εθελοντριών του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου, που όποτε χρειαστεί είναι δίπλα μας στηρίζοντας τις δράσεις του συλλόγου.
Η παρουσίαση όλης της εκδήλωσης έγινε από τον
γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή Kostis Zafeirakis- Κωστής ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ.
Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τον πρόεδρό του κ. Γιάννης Κουφίδης για το κάλεσμα του συλλόγου μας στο 3ο taste halkidiki,
την εταιρία Συμβούλων Marketing Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων Chef Stories για την άψογη συνεργασία, το κρεοπωλείο ΖΑΓΟΡΙΤΗ για την χορηγία προς τον σύλλογό μας
και φυσικά τις εθελόντριές μας, για αυτή την όμορφή βραδιά που περάσαμε όλοι μαζί, αφιερωμένη στην γαστρονομία και στους γευστικούς θυσαυρούς της Χαλκιδικής.
Η γαστρονομία και ο πολιτισμός αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης του τουρισμού και της οικονομίας ας τους αγκαλιάσουμε με αγάπη!!!