11.8.23

ΛΣ -ΕΛ.ΑΚΤ: Περιπέτεια 9 ατόμων σε εκμισθούμενο σκάφος που είχε προσαράξει στα βράχια στην περιοχή Κόλπου Ελιά Σιθωνίας Χαλκιδικής .



Ενημερώθηκε το μεσημέρι  10-8-23  η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς για προσάραξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Ελιάς Σιθωνίας (βράχια κοντά  στο ξενοδοχείο ΘΑΛΑΣΣΟΚΗΠΟΣ).

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι ένα εκμισθούμενο σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδες περιοχή και οι εννέα (09) αλλοδαποί (σύμφωνα με πληροφορίες Ρουμάνοι )επιβαίνοντες του είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια.

Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή ναυαγοσώστη απεγκλώβισε τους ανωτέρω δια ξηράς, ενώ ένας εκ των επιβατών διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στο αριστερό πόδι και μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος στο λιμάνι Όρμου Παναγιάς και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πολύγυρου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς.


ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ

Την Τεταρτη(9/8) και ενώ επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με ανέμους που προσέγγισαν τα 5bf , ενοικιαζομενη βαρκα με 9 ( !!!) επιβαίνοντες παρασύρθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και προσέκρουσε στα βράχια κάτω από το ξενοδοχείο ΘΑΛΑΣΣΟΚΗΠΟΣ.
Από τη βίαια προσάραξη τραυματίστηκε ένας από τους επιβάτες (κάταγμα στο πόδι και αιμοραγια) και λόγω του δυσπρόσιτου του σημείου και εξ αιτίας του έντονου κυματισμόυ, οι άνθρωποι παρέμειναν στα βράχια περίπου για ένα 3ωρο!
Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λ.Σ και με τη συνδρομή του Θ/Γ-Τ/Ρ " ΜΑΡΙΑ" και άλλων μικροτερων σκαφών επετεύχθη με μεγάλη δυσκολία και αυτοθυσία ο απεγκλωβισμός των ναυαγων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν ακομα και σχοινιά προκειμένου κάποιοι από τους επιβάτες της βάρκας να αναρριχηθούν με την οποια δυνατή ασφάλεια μέχρι το σημείο όπου μπορούσε να προσεγγίσει και να τους παραλάβει αυτοκίνητο του Λιμ.Σωματος.
Για το συμβάν έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Λιμ.Φυλακιο Όρμου Παναγίας.
Το ατύχημα αυτό είναι το 2ο απανωτο μια μόλις μέρα (7/8)μετά την ημιβυθηση ενοικιαζομένης βάρκας πάλι στο Διαπορο, απέναντι από το camping ΡΕΑ ,χωρις ευτυχώς θυματα.