21.8.23

Δήμος Πολυγύρου :Ενημέρωση σχετικά με την παρουσία αλεπούδων στον Πολύγυρο

 


Σχετικά με τα περιστατικά εμφάνισης αλεπούδων στον πολεοδομικό ιστό του Πολυγύρου, ενημερώνουμε ότι οι αλεπούδες είναι δεξαμενή στη φύση μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και δυνάμει
θανατηφόρας για τον άνθρωπο αρρώστιας, της λύσσας.

 Τα ζώα αυτά είναι άγρια και δεν πρέπει να προσεγγίζονται γιατί μπορεί να επιτεθούν και να δαγκώσουν. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται άμεσα αντιλυσσική θεραπεία. Ακόμα και απλή επαφή με το σάλιο των ζώων αυτών από μολυσμένα αντικείμενα, από χόρτα ή από το έδαφος, μπορεί υπό συνθήκες να μεταδώσει το νόσημα στους ανθρώπους.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται και πρέπει να αποφεύγεται κάθε δραστηριότητα που προσελκύει τα ζώα αυτά και που μπορεί να τα φέρει σε επαφή με ανθρώπους. Ιδιαίτερα δε το εκούσιο τάισμά τους, όπως και η συσσώρευση σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφών. 

Οι πολίτες απαγορεύεται να παρέχουν τροφή και νερό σε άγρια ζώα και επιπλέον πρέπει να φροντίζουν να διατηρούνται κλειστοί οι κάδοι απορριμμάτων. Σε περίπτωση που   αντιληφθούν την ύπαρξη άγριου ζώου πρέπει να ενημερώνουν άμεσα το δασαρχείο, ώστε να είναι δυνατή η απομάκρυνσή του.

21 Αυγούστου 2023

https://polygyros.gr/enimerosi-schetika-me-tin-paroysia-alepoydon-ston-polygyro/