31.1.24

Δήμος Πολυγύρου: Απόφαση πως θα γίνεται η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων ,τι θα δείχνει η κάμερα ..

 


Απόφαση της 3/2024 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού

συμβουλίου, προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα της μέγιστης δημοσιότητας στο πλαίσιο της αρχής της διαφάνειας που διέπει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και γενικά τη δράση της διοίκησης.

Η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιείται

τηρώντας τις εξής προϋποθέσεις:

• Η κάμερα παραμένει σταθερή, δείχνοντας μόνο τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και όχι τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

• Να ανακοινώνεται πριν από κάθε συνεδρίαση ότι οι συνεδριάσεις μεταδίδονται απευθείας στο διαδίκτυο.

• Αν τυχόν αποφασισθεί και η βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων να αναφέρεται ρητά στην ως άνω ανακοίνωση, ότι οι συνεδριάσεις επιπλέον βιντεοσκοπούνται και ότι το υλικό της βιντεοσκόπησης διατίθεται στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου (αν βεβαίως κάτι τέτοιο αποφασισθεί).

• Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να συζητηθούν θέματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα, τα οποία ενδέχεται να αποκαλύψουν ειδικής κατηγορίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποκειμένων των δεδομένων (σ.σ. ειδικής κατηγορίας δεδομένα είναι όσα αποκαλύπτουν φυλετική ή εθνική προέλευση, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, υγεία και σεξουαλική ζωή ενός προσώπου ή ποινικές καταδίκες -άρθρο 9 παρ. 1 και 10 GDPR), συστήνεται τα θέματα αυτά να εκφωνούνται και να συζητούνται, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ταυτοποιητικά στοιχεία του υποκειμένου που αφορούν (π.χ. με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αιτήσεώς του ή με κάποιο άλλο αναγνωριστικό) ή στοιχεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην έμμεση ταυτοποίησή του.

• Βεβαίως στην ίδια ως άνω εγκύκλιο (βλ. σελ. 9), αναφέρεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις (για παράδειγμα, αν προκύπτει κάποιος σοβαρός κίνδυνος διαταραχής της δημόσιας τάξης ή προσβολής της προσωπικότητας και ιδιωτικότητας κάποιου προσώπου), το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει αιτιολογημένα και με την ειδική πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφασή του αυτή ανακοινώνεται στη δημόσια συνεδρίαση που προηγείται της συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών.

• Εξυπακούεται ότι αν ληφθεί τέτοιου είδους απόφαση περί κεκλεισμένων των θυρών θα πρέπει να διακοπεί και η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης .

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 2/2024

Έτσι συντάχτηκε το πρακτικό και υπογράφεται όπως παρακάτω

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ Μ Ε Λ Η

Υπογραφή Υπογραφές

Ακριβές Απόσπασμα

Πολύγυρος 26-01-2024

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ


https://diavgeia.gov.gr/