3.7.24

Κασσανδρα Χαλκιδικής: Είχε «κράχτες» παπαγάλους στην παραλία Πευκοχωρίου- Επιβλήθηκεπ πρόστιμο 20.000 ευρώ

Το αποκάλυψε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad.
 Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας , το Δασαρχείο Χαλκιδικής

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw , τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.
Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 €

Animal Rescue and Defence Squad

Όλα ξεκίνησαν μετά από μία σχετική καταγγελία στην αστυνομία στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με την καταγγελία ένας ιδιώτης είχε κοντά στην παραλία έναν χώρο περιφραγμένο, όπου βρίσκονταν δύο παπαγάλοι Makaw.

Σταματούσαν οι περαστικοί τους έβαζε στον ώμο τους, έβγαζαν μία φωτογραφία και την χρέωνε 10 ευρώ. Από φιλοζωικό σωματείο ειδοποιήθηκαν τα μέλη της ομάδας “Προστασίας και διάσωσης άγριων ζώων”. Ο Στέλιος Γερονυμάκης με την Ελευθερία Βεκίλογλου σε μια συντονισμένη επιχείρηση μαζί με την αστυνομία και το δασαρχείο απομάκρυναν τους παπαγάλους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τους είχε κόψει μέχρι και τα φτερά για να μην πετούν.