11.6.18

Απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σιθωνίας σχετικά με σφράγιση καταστήματος στην περιοχή του παλιού οικισμού της Δ.Κ.Νικήτης (4-6-18)

 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σιθωνίας μετά την απόφαση του τμήματος ΙΓ΄ του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδίκου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ως προς την σφράγιση του καταστήματος, και μετά από την γνωμοδότηση του Νομικού συμβούλου του Δήμου , να μην προβεί η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου στην διαδικασία που διέπεται από τις κείμενες διατάξεις, καθ’ ότι ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε γνωστοποίηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικού καταλύματος , η διαχείριση της γνωστοποίησης είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Τουρισμού της οικίας Περιφερειακής Ενότητας.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σιθωνίας,συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση στις  04 Ιουνίου 2018, έχοντας υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου ως Προέδρου της Επιτροπής καθώς και την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου και μετά από διαλογική συζήτηση.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την συνέχιση της υπ’ αριθμ 5/ 4415/2018 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθ’ ότι η υπ’ αριθμ 223/2018 απόφαση του τμήματος ΙΓ΄ του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδίκου Θεσσαλονίκης, απορρίπτει την από 12-4-2018 αίτηση αναστολής εκτέλεσης του εν λόγω ιδιοκτήτη κατά της απόφασης.

Ως εκ τούτου η υπ’ αριθμ. 10956/22-9-2016 άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ) » με την επωνυμία «Barcarolla » που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού οικισμού της Δ.Κ.Νικήτης έχει ανακληθεί.

Ως προς την σφράγιση του καταστήματος, και μετά από την γνωμοδότηση του Νομικού συμβούλου του Δήμου μας, αποφασίζεται να μην προβεί η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου στην διαδικασία που διέπεται από τις κείμενες διατάξεις, καθ’ ότι ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε γνωστοποίηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικού καταλύματος (αριθμός γνωστοποίησης 1063556) και σύμφωνα με το άθρο 31 του Ν. 4442/2016 και το άρθρο 13 της ΚΥΑ 16228/2017, η διαχείριση της γνωστοποίησης είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Τουρισμού της οικίας Περιφερειακής Ενότητας.

α) Να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης να καταθέσει την άδεια που είχε εκδώσει ο Δήμος.

β) Να κοινοποιηθεί η απόφαση τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ε.Ο.Τ., Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Α.Τ.Αγ. Νικολάου) για ενημέρωση.

γ) Εξουσιοδοτεί τον Αντιδήμαρχο Ψηλογιάννη Γεώργιο για τις ως άνω ενέργειες.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 15/2018.

Έτσι έχει συνταχθεί το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο Πρόεδρος Τα μέλη



Υπογραφές

Ακριβές Απόσπασμα

Ο Πρόεδρος

της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Ιωάννης Τζίτζιος

Για «κενό στη νομοθεσία μεταξύ 2014-2016» μιλά ο δήμαρχος Σιθωνίας 



Σχετικές αποφάσεις αναρτημένες στη Διαύγεια



ΣΧΕΤΙΚEΣ ΑΝΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΟ τ.sithonianews

Δήμος Σιθωνίας:Αναστολή εκτέλεσης της αριθμ 6/2018 ΕΠΖ απόφασης για τα καταστήματα στο Παλαιό Οικισμό Νικήτης μέχρι τη δημοσίευση της oριστικής απόφασης επί της προσφυγής που έχει ασκηθεί κατά αυτής.