25.6.18

Η Χαλκιδικιώτισσα από Νικήτη Μαρία Μπόζη μαζί με την Κλωναρίδου Ραφαηλίνα του Ναυτικού Ομίλου Θεσ/νίκης, αργυρό μετάλλιο στην Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Κιέλου της Γερμανίας.

Την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε το γυναικείο αγωνιστικό πλήρωμα 470 του ΝΟΘ Μπόζη Μαρία - Κλωναρίδου Ραφαηλίνα με προπονητή τον Μηλαίο Μιχάλη, στην Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Κιέλου 2018 (Kieler Woche 2018).

H 135η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Κιέλου, το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό event στον κόσμο οποία από 17-6 ως τις 25 Ιουνίου. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: περίπου 5.000 αθλητές
καταφτάνουν εδώ κάθε χρόνο για να λάβουν μέρος ως πληρώματα στα 2.000 σκάφη που συμμετέχουν στους αγώνες σε διάφορες κατηγορίες, ενώ πάνω από 3.000.000 επισκέπτες κυριολεκτικά κατακλύζουν την γερμανική πόλη, πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.


Η εβδομάδα του Κιέλου, εκτός από την απίστευτα μεγάλη συμμετοχή είναι και μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις tall ships στην Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως. Ο αριθμός φθάνει περίπου τα 100, τα οποία πραγματοποιούν μία θαλασσινή παρέλαση το Windjammer Parade, όρος που αναφέρεται στα μεγάλα εμπορικά ιστιοφόρα του 19ου και 20ου αιώνα χάρη στα πανιά, αλλά και τον χαρακτηριστικό ήχο που δημιουργείται από τον δυνατό άνεμο καθώς αυτός περνά μέσα από την αρματωσιά του πλοίου.
 
Η γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με τις 300 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής καθώς και το καθιερωμένο Spiellinie με δραστηριότητες για τα παιδιά που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Krusenkoppel. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα γευστικό ταξίδι στις κουζίνες 30 διαφορετικών χωρών στην Rathausplatz, ενώ κάθε είδους καλλιτέχνες θα προσφέρουν το δικό τους ξεχωριστό θέαμα στους δρόμους της πόλης. Τέλος, ένα ξεχωριστό θέαμα θα ξεκινήσει από το Nordmarksportfeld, απ’ όπου δεκάδες πολύχρωμα αερόστατα θα ξεκινήσουν τη δική τους πλεύση πάνω από την πόλη του Κιέλου.

Η μεγάλη αυτή γιορτή της ιστιοπλοΐας θα κλείσει όπως κάθε χρόνο με ένα φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα την Κυριακή 25 Ιουνίου.










Φωτογραφίες