31.5.19

Κόντρες στο διαδίκτυο Καρρά -Τσούφη για τον Δήμο Ν.Προποντίδας



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΤΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Κ.ΤΣΙΟΥΦΗ 
Μανώλης Καρράς
Παρακάτω δείτε την υπ' αριθμ.1 Απόφ. της 4ης Συνεδρίασης της 22/5/2019, της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του Άρθρου 12 του Ν. 3870/ 2010 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας
Θράκης,σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται  η παράνομη λειτουργία του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Νέα Γενιά- Νέα Πορεία" επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου (Εμπορικό Κέντρο Νέων Μουδανιών) και τις συνέπειες αυτού.

Αγαπητοί φίλοι, δημότες της Νέας Προποντίδας.
Έπειτα από ακόμα μία ανάρτηση-πυροτέχνημα του κ. Δημάρχου σχετικά με επιβολή προστίμου που επιβλήθηκε στο συνδυασμό μας μετά απο ανώνυμη καταγγελία δηλώνω τα κάτωθι:
1.​Η αναφερόμενη απόφαση ΔΕΝ αφορά σε παράνομη λειτουργία εκλογικού κέντρου (άρθρο 5 παρ. 1 ν. 3870/2010), αλλά σε φερόμενη παραβίαση της απαγόρευσης αφισοκολλήσεων (άρθρο 5 παρ. 2 ν. 3870/2010), όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το διατακτικό της απόφασης.
2.​Η αναφερόμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν «ανώνυμης» καταγγελίας και χωρίς την κλήση μας σε ακρόαση κατά της συνεδρίαση της Επιτροπής, είναι ουσιαστικά εσφαλμένη, καθώς είναι προφανές ότι η επίμαχη απαγόρευση αφισοκολλήσεων αφορά σε αφίσες κλπ. που τοποθετούνται σε δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους και όχι σε ιδιωτικούς χώρους. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα, αφενός από την παραπομπή της επίμαχης διάταξης στο άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3023/2002, το οποίο έχει τον τίτλο «Χώροι υπαίθριας προβολής πολιτικών μηνυμάτων» (αφορά δηλαδή σε δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους και όχι σε ιδιωτικούς χώρους) και αφετέρου, από την αντιπαραβολή της επίμαχης διάταξης του άρθρου 5 παρ. 2 ν. 3870/2010 (που αφορά στους συνδυασμούς) προς αυτή του άρθρου 6 παρ. 1 του ίδιου νόμου (που αφορά στους υποψηφίους), στην οποία προβλέπεται ρητά ότι η απαγόρευση αφισοκολλήσεων αφορά σε «ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους». Προκύπτει ξεκάθαρα δηλαδή ότι η απαγόρευση αφισοκολλήσεων σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ χώρους αφορά μόνον στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και όχι στους συνδυασμούς και τους επικεφαλής τους (υποψηφίους δημάρχους).
3.​Κατόπιν τούτων δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας για να προβεί άμεσα σε κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια, για τη διοικητική ανάκληση ή τη δικαστική ακύρωση της ως άνω απόφασης της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, καθώς και για την άσκηση σχετικών μηνύσεων και αγωγών κατά παντός υπευθύνου.
4.​Τέλος, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 3 δ΄ του ν. 3870/2010, «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν είναι επιτρεπτή η δημοσιοποίηση δια του τύπου και η παρουσίαση δια των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και από διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς φορείς, του περιεχομένου των καταγγελιών της παρούσας παραγράφου». Κατά συνέπεια, η επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο (Facebook) παραβιάζει ρητά την εκλογική νομοθεσία και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας, τόσο ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, όσο και ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

=======================================

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ


Μανώλης Καρράς


Τον κ. Τσούφη καταψήφισε την πρώτη Κυριακή το 56,16%.
Στη δεύτερη Κυριακή τα συνθήματα κ. Τσούφη είναι: 
«Ναι στη διαφάνεια. Όχι στα συστήματα διαπλοκής. Όχι στην παραπληροφόρηση..».

Όλοι συμφωνούμε. Γι’ αυτό το πόθεν έσχες μου είναι αναρτημένο εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.
Ανάρτησα στο διαδίκτυο το ποινικό μου μητρώο: είναι κρυστάλλινο. 
Ανάρτησα στο διαδίκτυο τη φορολογική μου ενημερότητα: είναι κατάλευκη. 
Δε χρωστάω σε κανέναν, ούτε ένα ευρώ.

Εμπρός λοιπόν!!!
Οι ψηφοφόροι περιμένουν από τον κ. Τσούφη να κάνει το ίδιο: Ποινικό μητρώο, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Εδώ και τώρα στο διαδίκτυο!!!

Όχι στα λόγια. Ναι στα έργα! 
Όχι στο σκοτάδι! Ναι στη διαφάνεια! 
Όλα στο φως, προς διευκόλυνση των δημοτών για την καθαρότητα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής και των δυο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------