20.5.19

Αγώνες ορεινού τρεξίματος Βάβδου Χαλκιδικής VAVDOS TRAIL RUN Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Δηλώσεις Συμμετοχής

Η οργανωτική επιτροπή του vavdos trail run θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι οι έγραφες για τους αγώνες 21k Challenge και 5k fun run, που θα πραγματοποιηθούν στις 07/07, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν ως τις 04/07. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες στο link του αγώνα .

Διοργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο του Βάβδου ''Αναγέννηση'' και με την αρωγή των λοιπών συλλόγων.
Υπο την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου

Για δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

      Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και για τους δύο αγώνες μέχρι την Πέμπτη 04/07 στις 7μμ!
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ για τον αγώνα 21K CHALLENGE και 5 Ευρώ για τον αγώνα 5K FUN RUN & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ
Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικό μετάλλιο σε κάθε αθλητή που θα τερματίσει εντός ορίου.

Η συνδρομή συμμετοχής θα καταβάλλεται με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Συμεωνίδου Αικατερίνη

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 211/652851-11
(IBAN: GR2001102110000021165285111)


Με την κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας και Βάβδος 2019.  


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν πέντε κατηγορίες:

  • Γενική Αγώνα 
  • Γενική γυναικών 
  • Ανδρών 18-55
  • Ανδρών 55+
  • ​Ομαδικό (μόνο στον 21K CHALLENGE)
Νέα βελτιωμένη διαδρομή!
21,5χμ με 1.045μ θετικής υψομετρικής!


Η φετινή 6η χρονιά της διοργάνωσης του αγώνα μας, συμπεριλαμβάνει πολύ σημαντικές αλλαγές στη διαδρομή. Πρώτον, αλλάζει η φορά διεξαγωγής του αγώνα κι αυτό για να αποφύγουμε την έκθεση των δρομέων στην πολύ ζέστη. Δεύτερον, προστέθηκαν 7,77Km νέα μονοπάτια με αφαίρεση αντίστοιχων δασικών δρόμων, πράγμα που κάνει τη διαδρομή πολύ πιο όμορφη, πιο δροσερή αλλά και πιο δύσκολη. 
Η εκκίνηση γίνεται στις 9:00 από την αυλή του δημοτικού σχολείου (υψόμετρο 770m). Περνώντας μέσα απ το χωριό, κατευθυνόμαστε ανατολικά, έχοντας στο δεξί μας χέρι όλη τη Χαλκιδική να απλώνεται, με το βλέμμα να φτάνει μέχρι το Πήλιο και τις Σποράδες.Η βλάστηση δεν είναι ιδιαίτερα πυκνή, με κυρίαρχα τα πουρνάρια. Το τοπίο σλλάζει καθώς φτάνουμε στον 1ο σταθμό στη θέση "μαντρί Ξόμαλου" (5,8Km 730m υψόμ.).Έχουμε μπει είδη και σε δρυοδάση, με πορεία προς βορά και τον Χολωμόντα, το κέντρο της Χαλκιδικής, να ορθώνεται μπροστά μας.Βρισκόμαστε στο "Στραβό χωράφι", το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής στα 535m (8,19Km). Μια μεγάλη ανηφόρα 900m θα μας οδηγήσει στο 2ο σταθμό που βρίσκεται στη θέση "Ποθητάδικο" (9Km 634m).Τα ανεβοκατεβάσματα της διαδρομής είναι πιο έντονα, όπως έντονα και τα σημάδια της παρουσίας των αγριόχοιρων.Η βλάστηση είναι πυκνή.Εδώ νιώθεις ότι η φύση ακόμη μπορεί και αντιστέκεται. Στη θέση "Αλωνούδι" βρίσκεται ο 3ος σταθμός (13,6Km) 670m.Με πορεία βορειοδυτική, σκιερά δρυοδάση και βαθιά λαγκάδια με απότομες ανηφόρες, φτάνουμε στον 4ο και τελευταίο σταθμό, στη θέση "Οξυά" (17,55Km 819m). Κάποιες τελευταίες ανηφόρες, μέσα στη σκιά όμως, θα μας πάνε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής 933m (19,06Km) όπου βρίσκεται μια αιωνόβια βελανιδιά.Έρχεται απ τους αιώνες και έχει το σθένος να συνεχίσει.Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που θα ρίξεις το βλέμμα σου πάνω της, σοφό είναι το μήνυμα που θα πάρεις : συνέχισε όπως κι εγώ. Κατηφορίζοντας πλέον αφήνουμε τα δάση και μπαίνουμε σιγά σιγά στο χωριό για να τερματίσουμε εκεί απ όπου ξεκινήσαμε κλείνοντας ένα κύκλο 21,24Km και καταγράφοντας 1045m θετικής υψομετρικής Σημείωση Όλοι οι σταθμοί θα έχουν νερά σε μπουκάλια 0,5 L και ηλεκτρολύτες σε πλαστικά ποτήρια. Ο 2ος, 3ος και 4ος θα έχουν αλμυρά και γλυκά μπισκότα, μπανάνες και καρπούζι σε φέτες. Ο 2ος θα προσφέρει και τα γνωστά σε όλους μας gel.

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδρομής είναι 4:30 ώρες.
​    5 Χιλιόμετρα Δυναμικό  Βάδισμα

Περιγραφή Διαδρομής

Η εκκίνηση γίνεται από την αυλή του Δημοτικού σχολείου (υψόμ.=770m) στις 9:15 Αφού περάσουμε μέσα απ το κέντρο του χωριού, σε 700m αφήνουμε πίσω μας τα τελευταία σπίτια και ανηφορίζουμε.Στο 1,1Km τελειώνει η άσφαλτος και λίγο πιο πάνω αρχίζει το μονοπάτι μέσα σε δρυοδάσος.Μετά από μια μεγάλη κατηφόρα φτάνουμε στον ένα και μοναδικό σταθμό (2,6Km υψόμ.=860m) που θα σας παρέχει εμφιαλωμένο νερό 0,5L και ισοτονικό υγρό σε πλαστικό ποτήρι. Αρχίζει η τελευταία ανηφόρα, σε δασικό δρόμο, μήκους 450m και μετά τέλος τα βάσανα. Κατηφόρες θα μας οδηγήσουν πάνω απ τις "Πετράρες" με μοναδική θέα προς τον κάμπο του Ανθεμούντα που σβήνει στο Θερμα'ι'κό κόλπο, αλλά και προς τον κάμπο της "Καλαμαριάς" με τον Όλυμπο απέναντι.Πιάνουμε τον "Περιφεριακό" (δασικό δρόμο) όπου στο τέρμα του, στο 4,37Km στρίβουμε δεξιά για να κατηφορίσουμε τον "Καρόδρομο" και μέσα απ τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού τερματίζουμε στο Δημοτικό σχολείο. Η θετική υψομετρική της διαδρομής είναι 200m Το χρονικό όριο της διαδρομής είναι 1:15 Απευθύνεται σε δρομείς αλλά και απλούς βαδιστές (δυναμικό βάδισμα).