25.5.19

Πεζοπορία σε περιοχή πάνω από την Ακτή Ελιά , pilates & beach bar στη Σιθωνία Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στις 8 π.μ. – 8 μ.μ

Μία μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019 στις 8 π.μ. – 8 μ.μ από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στη Σιθωνία Χαλκιδικής, που περιλαμβάνει:
Πεζοπορία σε περιοχή πάνω από την Ακτή Ελιά με μαγευτική θέα προς τον Τορωναίο κόλπο

Μάθημα pilates στο δάσος
Ελεύθερο χρόνο σε beach bar για μπάνιο στη θάλασσα

Σιθωνία
Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και
αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.
Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.
Πληροφορίες Εκδρομής
Η περιπατητική διαδρομής μας θα ξεκινήσει από δασική περιοχή πάνω από την Ακτή Ελιά, όπου θα επισκεφθούμε πρώτα το ξωκλήσι του Αγίου Παύλου, που είναι χτισμένο από τις αρχές του 20 αιώνα δίπλα σε αρχαία πηγή νερού!
Θα ακολουθήσουμε καταπράσινο μονοπάτι ανακαλύπτοντας την άγνωστη ομορφιά του πευκοδάσους της Σιθωνίας, εκεί από όπου οι μέλισσες συλλέγουν από τα πεύκα το νέκταρ για να το μεταφέρουν στην κυψέλη τους και να δημιουργήσουν τελικά το μέλι που αποθηκεύουν στις κηρήθρες!
Θα περάσουμε από σημεία έκπληξη με απίστευτη θέα, όπου θα απολαύσουμε τη μαγική εικόνα του Τορωναίου κόλπου και του απέραντου γαλάζιου της Χαλκιδικής από ψηλά!
Στη συνέχεια θα κάνουμε μάθημα pilates σε ειδυλλιακή περιοχή κάτω από πελώρια πλατάνια!
Τι είναι το Pilates
Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1920 από το Γερμανό Joseph Pilates. Είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων που που στοχεύουν στη γενική ενδυνάμωση του σώματος με έμφαση στον κορμό και στην αποκατάσταση μετά από μυοσκελετικούς τραυματισμούς.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιδανικό τρόπο άσκησης, που βελτιώνει τη στάση του σώματος καθώς στοχεύει στην επαναφορά της σπονδυλικής στήλης στη σωστή ανατομική θέση της, την αύξηση της ευλυγισίας, καθώς και της ελαστικότητας.
Η δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί απευθύνεται στους περισσότερους και προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο και την εμπειρία των συμμετεχόντων.


Αφού ολοκληρώσουμε το μάθημα pilates, θα συνεχίσουμε το περπάτημά μας για άλλα 2 χιλιόμετρα μέχρι να καταλήξουμε στην Ακτή Ελιά λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα!

Εκεί μας περιμένει ελεύθερος χρόνος στο beach bar Cielo Beach για μπάνιο και βουτιές, ηλιοθεραπεία, καφέ, snack ή ακόμη και cocktails!
Η πεζοπορία που θα κάνουμε είναι βατή και απευθύνεται στους περισσότερους χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Συγκεκριμένα:
• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. 

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες 
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 (κατάλληλο για αρχάριους με βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)

Γενικές Πληροφορίες
Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
2η στάση Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) με Βούλγαρη στις 08.10.
Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 20.00.
Πληροφορίες Συμμετοχής
• Πεζοπορία & pilates: 21,5 ευρώ / άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και στρωματάκι 

• Μόνο πεζοπορία: 18 ευρώ / άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:
• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη pilates instructor
• Στρώματα mat για το μάθημα pilates
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.
Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.
Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων
Λογαριασμοί Κατάθεσης
IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873

IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver
Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.
Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.
Απαραίτητα για την Εκδρομή
1. Αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια 

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως κολάν, σορτς, βερμούδα, ζακέτα, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την οργανωμένη εξόρμηση)
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου
6. Μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτα
7. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
8. Νερό 
9. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ 
10. Χαρτομάντιλα

Κανόνες / Προϋποθέσεις
Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.
Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@greenoliver.gr, μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 6977 212892.


Με εκτίμηση,

GREEN OLIVER

Alternative Travel & Nature Trips
Outdoor Activities & Workout

Vas. Georgiou 41, 54640
Thessaloniki, Greece
T. +30 6977 212892

E. info@greenoliver.gr

Professional Tourism
G.N.T.O. License: 0933E70000162901