15.6.19

Πεζοπορία στο Μονοπάτι του Αριστοτέλη 12,5 χιλ - Πληροφορίες Συμμετοχής

Ένα μονοπάτι που δεν είναι απλά μία περιπατητική διαδρομή στο Στρατωνικό όρος, αλλά μία εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας!
Φτάνοντας στο χωριό των Σταγίρων, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων, μία επίσκεψη πρώτα στο Άλσος του μεγαλύτερου φιλοσόφου της ιστορίας, τον Αριστοτέλη, προτείνεται ανεπιφύλακτα! 

Το άλσος επιλέχθηκε το 1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.
Μέσα στο άλσος παρουσιάζονται πρωτότυπα διαδραστικά όργανα, που λειτουργούν βάσει φυσικών νόμων, οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά».   Διάσχιση 12,5 χιλ.
Η πορεία μας ξεκινάει ακριβώς απέναντι από το λόφο του Αγίου Δημητρίου στα 350μ., όπου  κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας είχε αναπτυχθεί το συγκρότημα των Σιδηροκαυσίων. Τα Σιδηροκαύσια ήταν εκτεταμένη εγκατάσταση μεταλλωρύχων για την επεξεργασία μεταλλευμάτων, κυρίως αργύρου, αλλά και σημαντικό διοικητικό κέντρο της περιοχής με δικό του νομισματοκοπείο. Στο ίδιο σημείο υπάρχει και περίφημο Οθωμανικό Λουτρό, το οποίο και ανακαινίζεται.
Ξεκινώντας την ανάβαση στο Αριστοτελικό Βουνό η διαδρομή μας κινείται ανάμεσα από εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, που προσδίδουν στον περίπατο, πέρα από μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον!
Στα 750μ. η πορεία μας βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρό της. Στο σημείο αυτό αρχίζει η κατάβαση, που πραγματοποιείται σε ακόμη πιο πυκνή και εντυπωσιακή βλάστηση, ενώ συχνά διακόπτεται από πανέμορφα ξέφωτα με απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.
Ένα μονοπάτι που τελικά καταλήγει στην Ολυμπιάδα, όπου υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο στη θάλασσα, φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής ή/και επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο στη θάλασσα, φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής ή/και επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα.

Πληροφορίες Διαδρομής 
Εκκίνηση: Στάγιρα
Τερματισμός: Ολυμπιάδα
Ελάχιστο Υψόμετρο: 40 μέτρα
Μέγιστο Υψόμετρο: 750 μέτρα
Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 12,5 χιλ. (διάσχιση)
Επίπεδο Δυσκολίας: 2/5 (μέτριο)
Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από 1 ενήλικα)
Συνολικός Χρόνος Δραστηριότητας: 5.30 ώρες

Πληροφορίες Συμμετοχής
Ειδικές τιμές για group συμπεριλαμβανομένης μετακίνησης
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:
• Επαγγελματίες συνοδοί με διεθνή πιστοποίηση πλήρους εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών
• Φρέσκα φρούτα, σνακ και μπουκάλι νερό (εφόσον ζητηθούν)
• Είσοδος στο Άλσος του Αριστοτέλη (εφόσον ζητηθεί)
• Φωτογραφική κάλυψη
• Φαρμακείο
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται :
• Μεταφορά
• Ασφάλεια υγείας
Απαραίτητα για την Εξόρμηση
1. Ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή και αλλαξιά ρούχων
4. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμεν
5. Χαρτομάντιλα
6. Αδιάβροχο
7. Νερό και σνακ
8. Μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτα (προαιρετικά)
9. Γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο Facebook.

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.
Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.
Η εξόρμηση πραγματοποιείται κατόπιν ζήτησης και αναλόγως διαθεσιμότητας.