19.6.19

Ωρολογιακή Βόμβα η Χαλκιδική με ευθύνη της Υ.Π.Ε. καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ωρολογιακή Βόμβα η Χαλκιδική με ευθύνη της Υ.Π.Ε)
Ιούνιος 2019 και για ακόμη μία χρονιά  παραμένουν υπόστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής.
Για μια ακόμη χρονιά που οι αρμόδιοι από την 4ΥΠΕ δεν φρόντισαν έγκαιρα και μεθοδικά να στελεχώσουν τα Κ.Υ ευθύνης τους με Διασώστες.

Για μια ακόμη χρονιά την  αδράνεια που έδειξαν οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση την πληρώνει το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σ΄αυτό.

Καταγγέλλουμε την ολιγωρία και την αδράνεια των
υπευθύνων της 4ΥΠΕ για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής, μια αδράνεια που δυστυχώς για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι συνάδελφοί μας «ΕΚΑΒΙΤΕΣ»  που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Η 4 ΥΠΕ που ανήκουν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής όφειλε από τον Μάρτιο να είχε κάνει τον προγραμματισμό,  έτσι ώστε σήμερα να είχαν ήδη προσληφθεί ο απαιτούμενος αριθμός επικουρικών Διασωστών για να στελεχώσουν τα Ασθενοφόρα του Νομού Χαλκιδικής, αντί αυτού όμως καλούμαστε ως Εργαζόμενοι  του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης  να αντιμετωπίσουμε την ανυπαρξία προγραμματισμού και οργάνωσης.

Με παρέμβαση της η Διοίκηση  του ΕΚΑΒ προσπάθησε να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» αλλά δυστυχώς τόσο οι καθυστερήσεις που έγιναν από την 4 ΥΠΕ όσο και η καθυστέρηση στην Πρόσληψη Επικουρικού Προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ μας έφεραν στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Σήμερα λοιπόν καλούνται οι εργαζόμενοι από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να στελεχώσουν τα κενά που οι έλλειψη προγραμματισμού έχει δημιουργήσει με συνέπεια να δημιουργούνται κενά και στο ίδιο το Πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας.


Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο  εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους, έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να  πράξουμε   τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία και  σας ενημερώνουμε  ότι καμία ευθύνη δεν φέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για τις τυχόν καθυστερήσεις που θα υπάρξουν στην αντιμετώπιση των Επειγόντων Περιστατικών του Νομού Χαλκιδικής  και Πιθανών της Θεσσαλονίκης.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο                      Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΒΕΛΟΓΛΟΥ ΜΑΚΗΣ    ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ