27.6.19

A.Ο.Σ. «ΟΙ ΣΙΘΩΝΕΣ» πεντάωρο σεμινάριο εκμάθησης ''ΚΑΡΠΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' 14-7-19

Ο A.Ο.Σ. «ΟΙ ΣΙΘΩΝΕΣ» σε συνεργασία με την παιδίατρο κ. Νίκη Λαμνάτου και την Ο.ΔΙ.Κ. Πανοράματος διοργανώνουν πεντάωρο (5) σεμινάριο εκμάθησης ''ΚΑΡΠΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΠΑΛ Νικήτης την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 & ώρα έναρξης 09:00. Κόστος συμμετοχής 25€ το άτομο. Θα δοθεί πιστοποίηση εκμάθησης & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες τηλ.: 6947724199



Η ΟΔΙΚ ΜΑΣ

Η Ομάδα Διαχειρίσης Κρίσεων, είναι μια ομάδα μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα - μη Κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο) όπου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάϊο του 2008 με την υπ' αριθμόν 14911/08 απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Είναι ενταγμένη στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθμό μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθμό μητρώου 502.
Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS ( Global Disaster Alert and Coordination System).
O Σκοπός της Ο.ΔΙ.Κ. είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως Σεισμοί, εκτεταμένες Πλημμύρες και Θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.α
Επίσης ενεργεί στην Έρευνα & Διάσωση (SAR) ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και τη παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών Συνόρων.
Η Ομάδα μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις Κρίσεων και να βρίσκονται σε θέση να προστατεύσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Τέλος η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που η ομάδα μας επενδύει για τη διατήρηση αλλά και την επαναδημιουργία του φυσικού μας πλούτου.


Α.Ο.Σ. Οι Σίθωνες