25.6.19

'Εκθεση φωτογραφίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" του Στράτου Καλαφάτη στονΤεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ Νικήτης από 29 Ιουνίου

Ο Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ φιλοξενεί από το Σάββατο 29 Ιουνίου την εργασία "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" του Στράτου Καλαφάτη. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του καταξιωμένου φωτογράφου, μετά την παρουσίαση στη Βιλα Καπαντζή και το Μέγαρο Ευνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεκινά από τη Νικήτη την εγχώρια και ευρωπαϊκή της περιοδεία. Μια μοναδική έκθεση σε ένα concept που θα αιφνιδιάσει.
O ίδιος ο φωτογράφος αναφέρει…

«Η μέθοδος και το σκεπτικό όλου αυτού του εγχειρήματος τέθηκε από τους επιμελητές της 10ης   Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Η Κατερίνα Κοτζιά, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, ο Λόης Παπαδόπουλος και η Κορίνα Φιλοξενίδου έθεσαν την ιδέα αυτή ως άξονα της ελληνικής συμμετοχής. Ο Στράτος Καλαφάτης Ξεκίνησε το ταξίδι του Αρχιπελάγους, από τη γενέτειρά του, ένα απόγευμα, αρχές του καλοκαιριού. Η Καβάλα, το βορειότερο λιμάνι του Αιγαίου, ήταν η ιδανική αφετηρία, μα πρωτίστως, η πόλη όπου μεγάλωσε και έμαθε τη θάλασσα. Ακολούθησε τυχαίες διαδρομές από λιμάνι σε λιμάνι αλλάζοντας συχνά

κατευθύνσεις και πλεούμενα. Υπήρχε η επιθυμία της περιγραφής μιας υδάτινης πόλης, στους περίπλοκους δρόμους της οποίας θα μπορούσε κανείς να χαθεί. Η ποιητική διάθεση της περιπλάνησης και της οπτικής του, ήρθε να ισορροπήσει με τον τελικό στόχο αυτής της εργασίας, την παρουσίασή της σε μία σπουδαία έκθεση αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.»
didee.gr


Συλλογή χρώματος μπλε.
Κολυμπώντας στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του Στράτου Καλαφάτη έχεις την εντύπωση ότι κολυμπάς στο άπειρο. Η ματιά φτάνει μακριά, εκεί που δεν υπάρχουν σύνορα, εκεί που όλα είναι τόσο φωτεινά όσο και σκοτεινά. Σε μία πόλη ιδιαίτερη και μοναδική που μπορεί να ξεβράσει μνήμες. Σε ένα φωτογραφικό-εικαστικό έργο που σε κάνει να το κοιτάς για ώρα, να ξεπερνάς τη φαντασία σου, να αναζητάς γνωστά και μη σημεία, να νοσταλγείς, να χάνεσαι, να ανακαλύπτεις ξανά, να προβληματίζεσαι, να ψάχνεις το ανθρώπινο βίωμα.


Ο Στράτος Καλαφάτης είναι ένας καλλιτέχνης με σπουδαία πορεία στο χώρο, με ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Αμερική καθώς επίσης και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τα έργα του να έχουν διακριθεί, βραβευτεί και να ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές και με εικαστική φωτογραφική ματιά, ανήσυχη, γεμάτη χρώματα, σχέδια, φιγούρες, γραμμές, τόπους.

ΣΧΕΤΙΚΟ  ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ ΝΙΚΗΤΗΣ

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «ΑΘΩΣ/ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» στη Νικήτη Χαλκιδικής(φωτο-video) 1-7-17

Tα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «ΑΘΩΣ / ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Στράτου Καλαφάτη, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα 1-7-17 στον Τεχνοχώρο Αποθήκη, στην παραλία της Νικήτης, από το Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο, παρουσία του καλλιτέχνη Στράτου Καλαφάτη, του Διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής
Τραπέζης Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Επαμεινώνδα, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.
Τα έργα της έκθεσης είναι αποτέλεσμα ενός φωτογραφικού οδοιπορικού πέντε ετών με αλλεπάλληλες αποστολές στο Άγιον Όρος από το 2008 μέχρι το 2013. Η έκθεση που φιλοξενεί ο Δήμος Σιθωνίας είναι συμπαραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας και παρουσιάζεται μετά από μια σπουδαία περιοδεία στην ελληνική επικράτεια αλλά και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.


Η εργασία θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο Αποθήκη στην παραλία της Νικήτης και θα είναι εμπλουτισμένη με νέες εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι του καλλιτέχνη στην Αθωνική πολιτεία. 

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 20:00 – 24:00 

dimossithonias.gr
σχετικό και εδώ sithonianews.blogspot.gr