18.10.19

2.242.599,00 ευρώ για κάλυψη Κτιριακών Υποδομών Ιατροτεχνολογικού και Λοιπού Εξοπλισμού» του Γ.Ν. Χαλκιδικής» μέσω κληροδοτήματος Ιωάννη Κατσάνη.

Από το κληροδότημα εκτελούνται έργα και αγοράζονται ιατρικά μηχανήματα, τρέχουν διαγωνισμοί.
Ο Γιάννης Κατσάνης από την από Άφυτο Xαλκιδικής άφησε ένα πολύ μεγάλο ποσό, ακίνητα και πολλά άλλα στην Κοινότητα Αθύτου, τα οποία όμως λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων στα προαπαιτούμενα της εκτέλεσης της
Διαθήκης, που αφορούσαν τον ίδιο και συγγενείς δεν κατέστη δυνατόν να αξιοποιηθούν στο χωριό του. 
Έτσι  η περιουσία του Ιωάννη Κατσάνη του Χριστοδούλου υπάγεται πλέον στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αφέθηκε με την από 10/10/1982 διαθήκη του, που δημοσιεύθηκε με το υπ’ αρ. 141/10-2-1989 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό Δημόσιο.

Με την υπ’ αρ. 8558/2003 απόφαση του Εφετείου Αθηνών καθορίσθηκαν οι ειδικότεροι όροι και λεπτομέρειες της επωφελέστερης διάθεσης της περιουσίας του κληροδοτήματος Ιωάννου Κατσάνη ως εξής:

Το προϊόν της εκκαθάρισης της περιουσίας του κληροδοτήματος Ιωάννη Κατσάνη θα διατεθεί για την κάλυψη μέρους των δαπανών εκτέλεσης έργων επεκτάσεων και διαρρυθμίσεων του Γ.Ν. Χαλκιδικής, καθώς και για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού”.
 Ο Συνοπτικός  Πίνακας με απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου διαμορφώνεται ως εξής :





 Απόφση  https://diavgeia.gov.gr



ΣΧΕΤΙΚΟ xalkidikipolitiki.gr

Άφυτος, η Κληρονομιά του Γιάννη Κατσάνη… μια ιστορία που αγγίζει τον Μύθο-Video