30.10.19

Απάντηση από το Κτηματολόγιο σχετικά με τυχόν δηλώσεις εκτάσεων Αγ.Νικολάου -Νικήτης από Όμιλο Βαρδινογιάννη , μονές Αγ. Όρους .

Απάντηση από το Κτηματολόγιο σχετικά με τυχόν δηλώσεις εκτάσεων Αγ.Νικολάου -Νικήτης από Όμιλο  Βαρδινογιάννη , Μονές Αγ.'Ορους 
Στις 10-8-19 υποβλήθηκε  απο mail tomsakis, σύντομη ερώτηση απορία από την φόρμα του κτηματολογίου που υπάρχει στο site σχετικά τυχόν δηλώσεις εκτάσεων Αγ.Νικολάου -Νικήτης από Όμιλο Βαρδινογιάννη , Μονές Αγ.Όρους
Η Ερώτηση

Στη Σιθωνία Χαλκιδικής εκτάσεις διεκδικούνται από Μονές Αγ.Όρους και Εταιρείας Βαρδινογιάννη. Η υπόθεση βρίσκεται στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται η απόφαση τον Οκτώβριο του 2019 (* μάλλον καθυστερεί) και φυσικά θα έχει και συνέχεια σε ανώτερα δικαστήρια.
Διεκδικούν 54.000 στρέμματα από κατοίκους Αγ.Νικολάου και Νικήτης 8 νησιών της Βουρβουρούς ,τα 5 κατοικημένα με ιδιοκτησίες, δασικές περιοχές και εκτάσεις πολλών ιδιωτικών οικισμών που είναι μέσα στην περιοχή. τα οποία αγοράσθηκαν επ χούντας από τον παραπάνω όμιλο
  α) Η εταιρεία «Σ.Ε.Κ.Α. Α.Ε.»
β) η Ιερά Μονή Αγίου Όρους Ξενοφώντος
γ) οι Βαρδής Βαρδινογιάννης
δ) η Ιερά Μονή Αγίου Όρους Σίμωνος Πέτρα
Οι παραπάνω θα δηλώσουν τις εκτάσεις και στο Κτηματολόγιο, εμείς οι κάτοικοι δεν γνωρίζουμε τι θα δηλώσουν και υποχρεούμαστε να δηλώσουμε πληρώνοντας και τα παράβολα.
Εφ΄όσον βρίσκονται στα δικαστήρια και θα συνεχίσει επί χρόνια αυτή η υπόθεση ποια αρμοδιότητα έχει το κτηματολόγιο ποια διαδικασία θα ακολουθήσει και τι συνέπειες θα υπάρχουν σχετικά με τις μεταβιβάσεις κ.λ.π εφ΄όσον θα δηλωθούν από τους παραπάνω.



Η απάντηση δόθηκε σήμερα 30-10-19 από το Κτηματολόγιο Χαλκιδικής στο mail tomsakis  . Από το Διοικ. Εφετείο δεν βγήκε μάλλον ακόμη απόφαση που αναμένονταν τον Οκτώβρη ....αναμένουμε

Η Απάντηση
Αγαπητέ κύριε,

Σε απάντηση του ερωτήματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση του δικαιώματός τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο δυνάμει των τίτλων ιδιοκτησίας τους. 
Κατόπιν θα γίνει η επεξεργασία των υποβληθεισών δηλώσεων με βάση τους προσκομισθέντες τίτλους ιδιοκτησίας, τις τυχόν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, τα προσκομισθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και, σε περίπτωση σύγκρουσης δικαιωμάτων, θα γίνει πρόκριση με βάση τους γενικούς κανόνες του αστικού δικαίου καθώς και τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κτηματολογίου. 
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων και κτηματολογικών διαγραμμάτων και, σε περίπτωση διαφωνίας σας, έχετε το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών να καταθέσετε αίτηση διόρθωσης / ένσταση, η οποία και θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ενστάσεων η οποία και θα αποφανθεί επ’ αυτής.
Σχετικά με το θέμα των μεταβιβάσεων δεν είμαστε αρμόδιοι να σας απαντήσουμε.


Μετά τιμής


Για το γραφείο κτηματογράφησης