29.12.19

Ισχυρός Αριστοτέλης: Το τέλος του πολιτικού πολιτισμού από το Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Εν μια νυκτί και με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, έπεσαν οι μάσκες, του “ειρηνοποιού” δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου και της παράταξής του «Ομοφωνία».
Αντί να απαντήσει -ως όφειλε- επί της ουσίας στις δημόσιες παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης και στην κριτική που δέχθηκε από τους ίδιους τους πολίτες για την οδυνηρή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να παρέμβει αποτελεσματικά στους
μηχανισμούς του κράτους και να βρει άμεσες λύσεις, επιδόθηκε σε έναν οχετό ψευδολογίας και συκοφαντικών χαρακτηρισμών. 
Τα χωριά από το Γομάτι ως την Ουρανούπολη εδώ και πάνω από ένα μήνα έχουν αποκοπεί από τις κοντινότερες υποδομές υγείας και έχουν υποστεί ζημιές οι επιχειρήσεις τους και όλη η οικονομία της περιοχής. Το πρόβλημα μεγαλώνει θεαματικά αν προσθέσουμε και το θέμα της μετακίνησης των προσκυνητών από και προς το Άγιο Όρος.
Θυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο και στους συνεργάτες του, ότι έχουν υποσχεθεί αποτελεσματικότητα και έργα στους δημότες, με το προεκλογικό πρόγραμμα «Ένας Δήμος - 16 Πρωτεύουσες». Πέρασε ο καιρός της ανέξοδης αντιπολίτευσης και ήρθε η ώρα να φανεί η εκπλήρωση των υποσχέσεων βάσει των οποίων εξελέγησαν. Δυστυχώς έως τώρα δεν έχουμε δει ούτε καν τις προθέσεις τους, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της μείζονος αντιπολίτευσης για να σημειωθεί μία πρόοδος στο τεράστιο πρόβλημα των ρωγματώσεων της Στρατονίκης, αλλά και για να μπει στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα του κλειστού δρόμου του Γοματίου.
Αντιπαρερχόμαστε όλα τα κοσμητικά επίθετα της πολυσέλιδης ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε στο Facebook του Δήμου στις 22/12 και τους τα επιστρέφουμε στο ακέραιο.
Η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου βρέθηκε οκτώ φορές χτυπημένη από παρόμοιες θεομηνίες, που κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μήνες και παρ’ όλα αυτά, δεν άφησε ούτε έναν δρόμο να κλείσει, δεν άφησε ούτε μία μέρα τα χωριά χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών και καθαριότητα, πλήρωσε ανειλημμένες υποχρεώσεις προηγούμενων διοικήσεων και παρέδωσε ένα χαρτοφυλάκιο έργων ύψους 55,8 εκατομμυρίων προς ολοκλήρωση από τη νέα Διοίκηση.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στις δικές της δυνάμεις, χωρίς τις «δωρεές» της μεταλλευτικής εταιρείας, κατάφερε μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να έχει ένα απόλυτα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της θητείας της. Όπως προκύπτει από το Λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης των επίσημων δημοσιευμένων Ισολογισμών για τα έτη 2014-2018, ο Δήμος είχε καθαρό αποτέλεσμα 738.639 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βαλιάνος πριν επιδοθεί σ’ αυτό τον οχετό λασπολογίας και συκοφαντίας, όφειλε να γνωρίζει, ότι από τη στιγμή που υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στους Ισολογισμούς, οι συνολικές υποχρεώσεις του δήμου μειώνονται ανάλογα και σε καμιά περίπτωση δεν αυξάνονται.
Επίσης, να θυμίσουμε τη διάκριση του Δήμου από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ), κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σαν δεύτερος αποτελεσματικότερος Δήμος σε όλη την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα του τρόπου που η προηγούμενη διοίκηση διαχειρίστηκε τα οικονομικά του δήμου.
Όλα τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται στην ανάρτηση της 22/12 θα συζητηθούν εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/12, για την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020. Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο θα περιμένουμε να μας δείξει ο κ. Δήμαρχος στις Οικονομικές καταστάσεις του Δήμου και στον Προϋπολογισμό, πού φαίνονται τα «ταμεία εντελώς άδεια» και πού βρίσκονται τα «χρέη που ήδη προσεγγίζουν τα 9.000.000 ευρώ»! Αν δεν το κάνει, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίσει το κύρος του Δήμου Αριστοτέλη.
Η παράταξη του «Ισχυρού Αριστοτέλη», παρ’ ότι δεν έχει λάβει ακόμη ούτε γραφείο, ούτε διοικητική υποστήριξη από την Διοίκηση της «Ομοφωνίας», είναι παρούσα και στα 16 χωριά του δήμου και θα δίνει το παρόν σε κάθε σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του τόπου μας. Αρκεί βέβαια, αυτή να γίνεται με στοιχεία και όραμα για το μέλλον και όχι με φτηνή φρασεολογία και «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς».
Ιερισσός, 29 Δεκεμβρίου 2019
Γραφείο Τύπου
Δημοτικής παράταξης Δήμου Αριστοτέλη
ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ