13.2.20

Αντιδράσεις της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σιθωνίας για παραλαβή έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ Συκιάς 1.168.000 ευρώ

Έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έστειλε η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης 'Όραμα-Δημιουργία-Προοπτική' για για την ψήφιση της οριστικής παραλαβής του έργου " Αποκατάσταση Τριών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων Δήμου Σιθωνίας για το ΧΑΔΑ Συκιάς " με πληρωμές στo παραπάνω έργο που ανέρχονται στο ποσό των 1.168.000 ευρώ.
Η Ανακοίνωση

Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας την Τετάρτη 29/01/2019 , η παράταξή μας προέβαλε σημαντικές αντιρρήσεις για την
ψήφιση της οριστικής παραλαβής του έργου " Αποκατάσταση Τριών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων Δήμου Σιθωνίας για το ΧΑΔΑ Συκιάς " . 
Τελικά ψηφίσθηκε από συμβούλους της πλειοψηφίας . Την επόμενη εργάσιμη μέρα ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία εγγράφως να μας δοθούν διευκρινήσεις , δυστυχώς για μια άλλη φορά δεν μας δόθηκαν εγκαίρως , οπότε αναγκασθήκαμε να ενημερώσουμε σχετικά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης .

Όραμα-Δημιουργία-Προοπτική

  Σχόλιο της Δημοτικής Συμβούλου Θωμαής Καρρά

Ο χαρακτηρισμός του έργου υπήρξε εξαρχής ο ακόλουθος: "Αποκατάσταση 3 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων Δήμου Σιθωνίας" και βάσει αυτού χρηματοδοτήθηκε το έργο. (Άγιος Νικόλαος, Νικήτη, Συκιά) 
Στην παρούσα φάση όμως, όπου το έργο μετά από 5 χρόνια που υλοποιήθηκε παραλαμβάνεται οριστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, προστίθεται στο τέλος και ο όρος "για το ΧΑΔΑ Συκιάς". Μήπως αυτό που θέλει να πει ο ποιητής είναι ότι πληρώθηκαν μεν 3 ΧΑΔΑ αλλά αποκαταστάθηκε μόνο ο ένας;