18.2.20

Συνάντηση Απ. Πάνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αντρέα Λυκουρέντζο, για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Χαλκιδικής.

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα, 18-2-2020, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί, ο κος Πάνας έλαβε την πρωτοβουλία να έχει μια κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον
Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να θέσει ενώπιόν του το κρίσιμο ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους της Χαλκιδικής, μετά τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019 και τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.  
Ο κος Λυκουρέντζος, αφού ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και τις παθογένειες της λειτουργίας του, δεσμεύτηκε ότι το θέμα των αποζημιώσεων της Χαλκιδικής έχει τεθεί ψηλά στην ατζέντα και ότι ο ίδιος πραγματοποιεί μια σειρά επαφών για να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν. Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΛΓΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καταγραφής των ζημιών και εκτίμησης τους και έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για το Μάρτιο όπου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Χαλκιδικής.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κος Μόσχος Κορασίδης.

Ο κος Πάνας, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά: ‘’Στο πλαίσιο των επαφών μου με φορείς, Οργανισμούς και θεσμικούς παράγοντες του αγροτικού τομέα, δε θα μπορούσα να μην επισκεφθώ τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Λυκουρέντζο. Επίσκεψη, άλλωστε, είχα πραγματοποιήσει και στον ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης για το ίδιο θέμα, την καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών της Χαλκιδικής. Ευελπιστώ ότι εντός του επόμενου διμήνου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ωστόσο, δε θα σταματήσω να διεκδικώ με κάθε μέσο που διαθέτω την ταχύτερη δυνατή ικανοποίηση των πληγέντων Χαλκιδικιωτών.’’