10.2.20

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Κοινότητα Συκιάς προς τους αρμόδιους, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο πολυδύναμο περιφεριακό Ιατρείο.

Κοινότητα Συκιάς
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο πολυδύναμο περιφεριακό Ιατρείο Συκιάς, το οποίο είναι επιφορτισμένο να παρέχει υπηρεσίες και άμεσες παρέμβασεις σε έκτακτα περιστατικά στους κατοίκους της περιοχής και στους χιλίαδες επισκέπτες μας.
 Σε μια περιοχή απομακρυσμένη που απέχει 60 χιλιόμετρα απο το πλησιέστερο κέντρο υγείας, με ένα κακό οδικό δίκτυο που πολλαπλασιάζει αρκετά την απόσταση. Αυτή τη στιγμή
το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Συκιάς πλαισιώνεται και είναι καλλυμένo με τρείς θέσεις Αγροτικών Ιατρών, άρα τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την καθημερινή του λειτουργία και την εξυπυρέτηση των κατοίκων.Τουναντίον αυτό που συμβαίνει είναι να έχουμε λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφειακου Ιατρειου Συκιάς τρείς φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και εντάσεις και να γινόμαστε καθημερινά σαν κοινότητα δέκτες πολλών παραπόνων.
Να σημειωθεί οτι στην περιοχή μας λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες με 500 παιδιά περίπου.
Δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί να δραστηροποιούνται στη περιοχή, και αυτο κάνει ακόμη περισσότερο επιτακτική τη συνεχή παρουσία γιατρών στη περιοχή μας. Τώρα βέβαια πρόκειται περι κατορθώματος, πως γίνεται με τρεις θέσεις γιατρων καλυμένες να έχει η μεν Συκια τρεις φορές την εβδομαδα γιατρό και η Κοινότητα Σάρτης μία.! Μόνο προχειρότητα στον προγραματισμό θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε. 
Φτάνει πια με την συνεχιζόμενη απαξίωση. Είμαστε πολίτες αυτού του τόπου με εισφορά στην εθνική οικονομία και ζητάμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, τους δημότες μας και τους χιλίαδες επισκέπτες μας. 
Δεν χρειάζεται αυτη τη στιγμη να περιγράψω για τα πολλαπλά περιστατικά που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας με ελλειπή τη θέση του ιατρού. Τις περισσότερες φορες το επιφορτηζόμενο με την ιατρική κάληψη της τεράστιας περιοχής και πως γίνεται η μεταφορά των έκτακτων περιστατικών( ι.χ. και καρότσες) και το χρόνο που απαιτείται όταν κληθεί ασθενοφόρο για περιστατικό , για την μετάβαση ενος σοβαρού περιστατικού.
Οι ιατροί που καλύπτουν θέσεις του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Συκιάς να βρίσκονται στη περιοχή και να παρέχουν υπηρεσίες σύμφωνα με την προκύρηξη πληρώσεως των θέσεων και τα οριζόμενα απο την νομοθεσία. 
Ζητάμε την πλήρωση θέσεων που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Πολυδύναμου Περιφειακου Ιατρειου Συκιάς. 
Ζητάμε άμεσα την πλήρωση θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού όπως τούτο προβλέπεται και η οποια θέση μετά την συνταξιοδότηση (μαίας νοσοκομας) δεν ξαναπροκηρήχθηκε.
Με τις ευχες μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει οι καινούργιες αρχές προσδοκούμε και ελπίζουμε σε μια περιοχή που το δικαιούται να έχουμε παρεμβάσεις απο πλευρά σας, οι οποίες θα βελτιώσουν και θα δώσουν λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα της κοινότητα μας.

Ο Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Συκιάς 
ΚΑΖΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σιθωνίας
ZΗΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΟΣ
1) Υπουργείο Υγείας
υπόψη κ.Βασίλη Κικίλια -Υπουργός 
Αριστοτέλους 17 Αθήνα τκ.10433
2) 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης
υπόψη κ Τσαλικάκη Δημήτριο – Διοικητή
Αριστοτέλους 16 Τ.Κ54623 
3) Γεν. Νοσοκομείο Χαλκιδικής
υπόψη κ. Δεδελούδη Κωνσταντίνο Διοικητή
Κοινοποίηση :
1) Βουλευτές Νομού Χαλκιδικής
κ. Βαγιωνά Γεώργιο, ¨
κ. Μάλαμα Κυριακή, 
κ.Πάνα Απόστολο. 
2) Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου 
Χαλκιδικής 
Υποψη κ. Χαμαλίδου 
3) Δήμαρχο Δήμου Σιθωνίας
κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση