16.12.20

Οι Στρατηγικές κινήσεις του Δήμου Σιθωνίας στην Τουριστική προβολή του Δήμου για το έτος 2021

 

Δελτίο Τύπου από την Αντιδημαρχία Τουρισμού
"Η Τουριστική προβολή του Δήμου Σιθωνίας για το έτος 2021 λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που μας έχει επιβάλλει η πανδημία του COVID-19,  θα είναι ακόμη πιο δυναμική σε σχέση με το παρελθόν, καθώς οι εξελίξεις και το περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού δεν μας αφήνουν περιθώρια για ολιγωρία.
Σχεδιάζουμε να στηριχθούμε ως επί το πλείστον στην ηλεκτρονική προβολή και επικοινωνία,  μέσω του διαδικτύου και κυρίως των social media.


Έχουμε ήδη εντοπίσει  τις  χώρες- τουριστικές αγορές - που μας ενδιαφέρουν,οι οποίες είναι: η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και οι Χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ήδη, μέσω των Γραφείων ΕΟΤ στις παραπάνω χώρες έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές,  κινούμενοι πάντα θεσμικά.
Έχουμε ήδη υλοποιήσει θεσμικά  τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές των εν λόγω Γραφείων ΕΟΤ και έχουν οριστεί οι κινήσεις στις οποίες σχεδιάζουμε να προβούμε προκειμένου να προβληθούμε στις χώρες τους.
Η αποστολή φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού, η αποστολή περιγραφικών κειμένων ,η παραγωγή και αποστολή STORIES είναι απαραίτητη,  για να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες ως τουριστική περιοχή.
Την ίδια στιγμή συνεργαζόμαστε θεσμικά με τον ΤΟΧ  και με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  την Ομοσπονδία Καταλυμάτων Χαλκιδικής αλλά και με την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας,  προκειμένου να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα τουριστικής προβολής που μας παρουσιάζεται.
Έχουμε ήδη οργανώσει συνεργασίες με  ΜΜΕ  ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά δίκτυα με πρώτη την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση,  καθώς η τηλεοπτική προβολή της Σιθωνίας αποτελεί σημαντικό μας ζητούμενο.
Παράλληλα, έχουμε ήδη συζητήσει και οργανώνουμε φιλοξενίες δημοσιογράφων, bloggers και τουριστικών πρακτόρων στη Σιθωνία,  για το καλοκαίρι του 2021,  για να αποκτήσουν οι επισκέπτες μας βιωματική εμπειρία από τον τουριστικό μας προορισμό.
Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, σκοπεύουμε να κάνουμε τη Σιθωνία  επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον τουρισμό καθώς πραγματικά  η μοναδική ομορφιά της μπορεί να μαγέψει τον επισκέπτη.
Ήδη, διαθέτουμε αξιόλογη ομάδα συνεργατών που συντονίζουν τις ενέργειές μας  και προχωράμε στην προμήθεια οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών,  προκειμένου να προβάλλουμε τη Σιθωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επίσης, στη λογική της προβολής της περιοχής μας,  βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για  την εκπόνηση δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος: "Ελλάδα 1821" αναδεικνύοντας την ιστορικότητα της Σιθωνίας.
Γιατί, η ολοκληρωμένη  τουριστική προβολή  αποτελεί στόχο τον οποίο υπηρετούμε με προσήλωση και ενθουσιασμό".

Μαρία Λαθούρη - Πάργα
Αντιδήμαρχος Τουρισμού