28.12.20

Αντιπολίτευση Δήμου Πολυγύρου :Πρόταση, για να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων - επαγγελματιών καθώς και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.


Oι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο, Συνεργασια Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση, κατέθεσαν από κοινού πρόταση, για να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων - επαγγελματιών καθώς και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας,  που πλήττονται από την Β' φάση του Lockdown λόγω Covid"
Το αίτημα έχει ως εξής:

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
 Στο δημοτικό συμβούλιο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 28/12/2020 εισηγούμαστε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον σύμφωνα με το άρθρο 74, παρ. 7 του Ν.  4555/2018  το ακόλουθο θέμα:
➡️" Μέτρα υπέρ των μικρών επιχειρήσεων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την Β’ φάση της πανδημίας." 

⬅️Ζητάμε από τον Δήμαρχο, να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης σχετικά με το θέμα , τις ενέργειες που έχουν γίνει , και ποιες πρόκειται να γίνουν.
 Εμείς προτείνουμε ο δήμος Πολυγύρου με ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου , να στηρίξει έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους από τον covid -19.
Πολλοί δήμοι έχουν προχωρήσεις σε μια σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις τους δίνουν το απαραίτητο οξυγόνο για να αντέξουν σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.
Η απόφαση μας πρέπει να έχει σχέση με:
👉• Aπαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για όλο το 2020
👉• Πλήρη απαλλαγή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για όλο το 2020
👉• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων για το έτος 2020 για μικρά καταλύματα.
👉• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%) για το έτος 2020.
👉• Μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και δυνατότητα πολλαπλών δόσεων πληρωμών.
👉 Επίσης στα πλαίσια της συμπαράστασης προσώπων που πλήττονται κοινωνικά ιδιαίτερα τώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, εκτος των γευμάτων που δινονται αυτή την περίοδο από το Δήμο, στηριζόμενοι στην φιλοσοφία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότιμης σχέσης και της αλληλοϋποστήριξης να μειωθούν κατά 50% τα Δημοτικά Τέλη στους δημότες που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
  H απόφαση για τις οποίες απαλλαγές θεωρείται νόμιμη εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας που προήλθε από γεγονότα ανωτέρας βίας.
    Με συναίνεση και ενότητα στις παραπάνω προτάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα στους αρχικά στους επαγγελματίες του δήμου μας ότι είμαστε δίπλα τους , ότι στηρίζουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας και κατ’ επεκταση στους Δημότες των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Οι Δημοτικοί Συμβουλοι
Αβερης Αθανάσιος
Γιαλιάς Νικόλαος
Γιάννος Αναστάσιος
Γκλαβας Γεώργιος
Καλλιμάνης Γεώργιος
Κυργιαφίνης Δημήτριος
Λαφαζάνης Βασίλειος
Σφυρής Ιωάννης
Τσινάς Αργύριος
Χριστιανού Αγγελική

 Πολύγυρος 24/12/2020

 

 

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου με τηλεδιάσκεψη τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 19:00.


Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου με τηλεδιάσκεψη  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 19:00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό , με τα παρακάτω θέματα:
1. Ορισμός εκπροσώπου στο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» (Εισηγ.: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
2. Σύσταση Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Πολυγύρου (Εισηγ.: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

3. Έγκριση ή μη της νέας σύμβασης Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και Δήμου για τον φωτισμό οδών, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων (Εισηγ.: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
4. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών και παροχής υπηρεσιών 2021 (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
5. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Πολυγύρου», αρ. μελ. 5/2018 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
6. Αποδοχή ποσού 76.530.00€ και κατανομή για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών μονάδων Δήμου Πολυγύρου από την Δ' Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020 (Εισηγ.: ΒΟΡΔΟΣ)
7. Έγκριση έκθεσης εκτίμησης για αγορά οικοπέδου που είναι όμορο με ιδιοκτησία Δήμου Πολυγύρου στην οποία βρίσκεται η οικία Κότσιανου (Εισηγ. ΒΟΡΔΟΣ)
8. Λήψη εκ νέου απόφασης για την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Παλαιόχωρα και ορισμός επιτροπής εκτίμησης (Εισηγ.: ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΟΣ)
9. Ένταξη στο πρόγραμμα Δακοκτονίας έτους 2021 (Εισηγ.: ΖΑΓΓΙΛΑΣ)
10. Οργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2020 (Εισηγ. ΒΟΡΔΟΣ)

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.