18.2.21

Έγκρίθηκαν πάνω από 2.18 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της νέας παραλίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

 


Στην προκήρυξη διαγωνισμού, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ, με σκοπό την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων συντήρησης και επισκευής στην πολύπαθη νέα παραλία, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε στις 17-2-21 με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για παρεμβάσεις που θα προχωρήσουν αποκατάστασης ή αντικατάστασης φθαρμένων στοιχείων που αφορούν οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου καθώς και της περιοδικής συντήρησης των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της Νέας Παραλίας που εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.
Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εργολαβίας του έργου «Συντήρηση της Νέας Παραλίας» θα αντικατασταθούν βανδαλισμένα φωτιστικά στη Νέα Παραλία. Επίσης, ο ανάδοχος οφείλει να επιβλέπει την καλή λειτουργία του συστήματος άρδευσης, να ενημερώνει την υπηρεσία άμεσα για τυχόν δυσλειτουργίες και να προβαίνει μετά από συνεννόηση στην αποκατάστασή τους.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένονται εκτεταμένες παρεμβάσεις στο πράσινο της Νέας Παραλίας με νέες δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση θάμνων και φυτών.
“Για πρώτη φορά από την ανάπλαση της νέας παραλίας και την απόδοσή της στο κοινό σχεδιάζεται και δρομολογείται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη συντήρηση αυτής της έκτασης, κατά τη δέσμευση που είχε αναλάβει και προσωπικά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας”, ανέφερε ο κ. Κυριζίδης σε δηλώσεις του στο thestival.gr, σημειώνοντας ότι το έργο συντήρησης της νέας παραλίας θα καλύψει χρονικά μια περίοδο δύο ετών.

Όπως εξήγησε, το έργο αφορά κατά κύριο λόγο σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά καιρούς στη νέα παραλία όπως και σε εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Ακόμη, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα καλυφθεί και η αναγκαία περιοδική συντήρηση των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της νέας παραλίας, η οποία εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.