19.1.22

Δήμος Σιθωνίας Ορισμός Δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής σε υπόθεση μεταβολής αιγιαλού «Αγία Βαρβάρα Νικήτης» κατά τη δικάσιμο της 20.1.2022»

 


«Ορισμός Δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς

Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής σε υπόθεση μεταβολής αιγιαλού κατά τη δικάσιμο της 20.1.2022»

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ.2 του ν. 3852/2010(ΦΕΚ Α’87/7-6-2010)......

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία η νομική υποστήριξη της υπόθεσης προς απόσειση των αποδιδόμενων ποινικών ευθυνών στο πρόσωπο αιρετών, οι οποίοι υπό τις ιδιότητές τους ως

αιρετοί κατηγορούνται για το αδίκημα της παράνομης μεταβολής αιγιαλού (αρθ. 29 παρ. 1 Ν 2971/2001) στη θέση «Αγία Βαρβάρα» της παραλιακής περιοχής της Νικήτης, βορειοδυτικά του τουριστικού λιμένα Νικήτης, στις 31.8.2017 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, καθώς και στη θέση «Πύργος Ναυαγοσώστη» στις αρχές του έτους 2018, υπόθεση η οποία εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής την 20.1.2022.

Επειδή από τα στοιχεία της δικογραφίας και το περιεχόμενου του κλητηρίου θεσπίσματος προκύπτει ότι η αποδιδόμενη στους κατηγορούμενους πράξη φέρεται να τελέστηκε επ’ ευκαιρία των ανωτέρω ιδιοτήτων τους ως οργάνων του Δήμου Σιθωνίας και για λογαριασμό του Νομικού προσώπου του Δήμου και επομένως υφίσταται η υποχρέωση παροχής νομικής υποστήριξης σ’ αυτούς εκ μέρους του Δήμου Σιθωνίας, βάσει των διατάξεων της περ. στ΄ παρ. 5 του αρθ. 244 του Ν 3852/2010.

Επειδή, ο χειρισμός της ανωτέρω υπόθεσης, ενόψει της ανάγκης άμεσης αντιμετώπισης του θέματος, του σοβαρού ενδεχόμενου κατάφασης ποινικής ευθύνης, αλλά

και του γενικότερου ενδιαφέροντος της υπόθεσης, επιτάσσουν τη νομική διερεύνηση αυτής και υποστήριξη των κατηγορουμένων, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της δικογραφίας, με σκοπό την άρτια νομική υποστήριξη της υπόθεσης ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, από νομικό με ιδιαίτερη εμπειρία σε υποθέσεις ποινικού δικαίου.

Ενόψει τούτων και σε συνδυασμό με την από 16.12.2021 γνωμοδότηση του δικηγόρου του Δήμου Δημητρίου Κόκκινου, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη υπόθεση χρήζει αντιμετώπισης από έμπειρο στο ποινικό δίκαιο νομικό και την πραγματική αδυναμία του ιδίου να παρασταθεί κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 20.1.2022, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι επιφορτισμένος με το χειρισμό υποθέσεων ενώπιον του Διοικητικών Δικαστηρίων και καθιστά αδύνατη, ενόψει και της απασχόλησης ως μοναδικού Δικηγόρου του Δήμου Σιθωνίας, πρέπει να οριστεί ως πληρεξούσιος Δικηγόρος ο συνεργαζόμενος με το Δήμο Σιθωνίας Δικηγόρος Στέφανος Αν. Οικονόμου,, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης (Α.Μ. 6242), και ο οποίος εντέλλεται και στον οποίο ανατίθεται η ανωτέρω εργασία, ως εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Σιθωνίας, ήτοι να παρασταθεί κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 20.1.2022, όπως και σε κάθε τυχόν μετ’ αναβολή ή διακοπή δικάσιμο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, υπερασπιστεί και αποσείσει τις αποδιδόμενες κατηγορίες εναντίον των εν λόγω αιρετών, λόγω της κατά τα ανωτέρω ιδιαιτερότητας του ζητήματος και των ιδιαίτερων νομικών ενεργειών που απαιτούνται, σε συνδυασμό με την ανάγκη πολύωρης νομικής απασχόλησης.

 Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ


Ντέμπλας Κυπαρίσσης

https://diavgeia.gov.gr/


ΣΧΕΤΙΚΟ https://halkidikigr.blogspot.com/2021/03/video-1-3-21.html

Πρωτοδικείο Πολυγύρου : Απόφαση για αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης στην Παραλία Νικήτης ( Video 1-3-21)


 

Πριν λίγο 13:50 ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης κ.Κωστίκας ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένου κατοίκους που απο το πρωϊ διαμαρτύρονται για την καταστροφή που θα επέλθει από την κατεδάφιση των αμμοκρατων και άλλων

τεχνικών κατασκευών στην παραλία Νικήτη σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης απο την αποκεντρωμένη Διοίκηση , την απόφαση του Πρωτοδικείου για ΑΝΑΣΤΟΛΗ των κατεδαφίσεων 

Σύμφωνα με νεότερη πληροφορία δόθηκε προσωρινή διαταγή απο την Πρόεδρο Πρωτοδικών αναστολής εκτέλεσης του πρωτοκόλου κατεδάφισης μέχρι 19- 4 -2021 που θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μετρων.



Να σημειώσουμε ‹οτι η συγκέντρωση έγινε παρουσία αστυνομίας -ΟΠΚΕ , υπήρξαν και μικρής έκτασης επεισόδια , έγινε και προσαγωγη 3 ατόμων χωρίς να υπάρξει αντίσταση η κάτι το ιδιαίτερο και δυστυχώς μια γυναίκα μεσης ηλικίας  σπρώχτηκε από κάποιον της ΟΠΚΕ και βρέθηκε  στο έδαφος . Ευτυχώς ειναι καλά.

Περισσότερο υλικό αργότερα 



 
 

 


 

 

Ξεκίνησε ξαφνικά σήμερα 26-2-21 το ξήλωμα των αμμοκρατων από την Παραλία της Αγ.Βαρβάρας Νικήτης(φωτο-video)

 

Ξεκίνησε σήμερα ξαφνικά εν μέσω πανδημίας . επαληθεύοντας την πληροφορία χθες στην ομάδα "φίλοι της Νικήτης' το ξήλωμα των αμμοκρατών από την παραλία της Αγ. Βαρβάρας Νικήτης εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα

κατεδάφισης . Απο τον Δήμο Σιθωνίας μέχρι χθες  καμία ενημέρωση μόνο σήμερα με το ξεκίνημα είχαμε ανακοίνωση στο site

 

 




ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

 


Μετά την ανάρτηση σχολίου στην ομάδα "φίλοι Νικήτης'  του fb για πληροφορίες οτι έχει δοθεί σε κάποιον εργολάβο η εντολή να ξηλώσει όλους τους αμμοκρατες από την παραλία της ΝΙΚΗΤΗΣ καθώς και όλη την πλακοστρωμένη παραλία   βλέπουμε σήμερα ενημέρωση  για την υπόθεση από το επίσημο site  του Δήμου Σιθωνίας.


ΠΡΟΣ
Α.Δ.Μ.Θ.
Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής
& Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου
Τμήμα Τεχνικού Ελέγχου Κ. Μακεδονίας
email: pdy@damt.gov.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Όπως Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα: «Εκτέλεση αμετάκλητων πρωτόκολλων κατεδάφισης».
Σχετ.: Το υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ.6367/17.2.2021 έγγραφό σας.

Αναφορικά με το ανωτέρω σχετικό, με αντικείμενο την εκτέλεση αμετάκλητων πρωτοκόλλων κατεδάφισης θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ο Δήμος Σιθωνίας σε συνδυασμό και σε συνεργασία και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαίρετων εντός αιγιαλού κατασκευών κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρθ. 14Α Ν2971/2001 και 4504/2017 για κατασκευές εντός αιγιαλού και χερσαίας ζώνης λιμένα, έχοντας προβεί στις σχετικές αναθέσεις κατάρτισης των απαιτούμενων μελετών.
Γι’ αυτό το λόγο και επειδή συντρέχουν οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης των περιγραφόμενων στα υπ’ αριθμ. 207 & 3305 πρωτόκολλα κατεδάφισης κατασκευών εντός μάλιστα της καθοριζόμενης υπό του νόμου προθεσμίας, πρόκειται δε για κατασκευές που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού ανάγλυφου της ακτογραμμής από την εκτεταμένη διάβρωση και κατασκευάστηκαν από Οργανισμό Τοπικής
Αυτοδιοίκησης, παρακαλούμε για την αναστολή εκτέλεσης του προδιαλαμβανόμενου πρωτοκόλλου τουλάχιστον μέχρι πέρατος της τασσόμενης υπό του νόμου προθεσμίας προς νομιμοποίηση των κατασκευών.
 
Επιπλέον σας γνωρίζουμε πως ο Δήμος Σιθωνίας έχει καταθέσει ανακοπή επί του προαναφερόμενου πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, την οποία και επισυνάπτουμε.
 
Συνημμένα σας εγχειρίζουμε τα αποδεικτικά των ισχυρισμών μας έγγραφα και συγκεκριμένα:
 
1. Σύμβαση εκπόνησης μελέτης
 
2. Ανακοπή Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
Σαλπικτίδης Αβραάμ

Ο Δήμαρχος
Ντέμπλας Κυπαρίσσης
 
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 
 
 
 
 
 HALKIDIKIGR Τα πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής προς Ν.Π.Δ.Δ. Δήμος Σιθωνίας των 15 αμμοκρατών στη Νικητη 

 https://diavgeia.gov.gr/doc/66%CE%98%CE%96%CE%97-%CE%A9%CE%98%CE%99?inline=true&fbclid=IwAR1vfMWg1PTzSrQuTqzcuZMLlkHZNnk79IaeXFMtII-e0rEltCo-pQoq-Mk