10.1.22

Νικήτη Χαλκιδικής: Έσπασε το πόδι της 60χρονη επειδή την κυνήγησαν 15 αδέσποτα σκυλιά δίπλα απο το Δημαρχείο Σιθωνίας ...


 Θέσεις αρμοδιότητες μοιράζονται και (και κόβονται ) στον Δήμο Σιθωνίας . Βέβαια η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δυστυχώς θλιβερή. Δεν υπάρχει  σοβαρό έργο που να έγινε στον Δήμο  ( Τορώνης τον ονομάζουν κάποιοι συνδημότες   !!!) .

 Η απραξία δεν σημαίνει  να κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δίπλα στο Δημαρχείο όπου τα αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν σε αγέλες των 12 και πάνω , για

τα οποία ο μόνος ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ,  και  οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Στην Νικήτη Χαλκιδικής τα αδέσποτα έχουν τρομάξει την τοπική κοινωνία. Αρκετά τα περιστατικά ευτυχώς χωρίς να γίνει το μοιραίο.

Το περιστατικό.

Πριν 15 ημέρες γυναίκα 60 ετών (καθαρίστρια ) πήγαινε για δουλειά σε σπίτι στις 7 η ώρα το πρωί , καθημερινή, και δίπλα ακριβώς από το Δημαρχείο της Σιθωνίας  την κυνήγησε αγέλη 15 αδέσποτων σκύλων, σκόνταψε και έσπασε το πόδι της . Ευτυχώς έμεινε ακίνητη στο έδαφος και τα σκυλιά δεν την πείραξαν.

Η ίδια εγχειρίστηκε και είναι καλά .

Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι γνωστό στους αρμόδιους της διοίκηση του Δήμου. Τι περιμένουν να κατασπαράξουν πολίτη ? 

 Δεν γνωρίζουμε αν έχει υποβληθεί μήνυση μέχρι στιγμής άλλα καλά θα είναι μετά συμβουλή νομικού να το πράξει μήπως υπάρξει ενδιαφέρον .


Άλλο περιστατικό

Ο χρήστης Valérie Piret αισθάνεται θυμωμένη στην τοποθεσία Νικητη Χαλκιδικη.

Είμαι λάτρης των ζώων. Πριν από 1 χρόνο έβαλα μια διαφήμιση για 7 κουτάβια για υιοθεσία σε μια ίδια ομάδα ... Κατάφερα να βρω 4 οικογένειες. Παρά όλες τις εκκλήσεις μου για βοήθεια από τον δήμο, τίποτα δεν έγινε για τους άλλους και έπρεπε να αφήσω 3 ... στον εαυτό τους. Σήμερα..είναι δώδεκα σκυλιά (συμπεριλαμβανομένων των 3) που έχουν σχηματίσει μια αγέλη σε ένα χωράφι ακριβώς πίσω από το σπίτι μου ... ένα από αυτά έχει γίνει πολύ επιθετικό. Wasμουν θύμα 2 επιθέσεων σε διάστημα 3 μηνών, ενώ περπατούσα στο δρόμο ή έριχνα τα σκουπίδια μου. Υπήρξαν ήδη πολλά άλλα ατυχήματα αυτό το καλοκαίρι. Τα σκυλιά επιτίθενται χωρίς λόγο, υπάρχει θόρυβος που προκαλείται από ουρλιαχτά και γαβγίσματα. Μπαίνουν ακόμη και στα ακίνητα. Παρά τις καταγγελίες για ατυχήματα, ο δήμος δεν μετακινείται! Έχει γίνει πραγματική μάστιγα στη Νικήτη.


Νόμος 4830/2021 - ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021 (Κωδικοποιημένος)

Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.