16.6.22

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής πλατεία Κασσανδρείας, στο Διοικητήριο, στις 21 Ιουνίου 2022

 


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (Γιορτή της Μουσικής) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, με αφορμή τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο).
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ζακ Λανγκ (Jaques Lang), όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, το 1982. Τότε καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής στο Παρίσι και σύντομα η πρωτοβουλία αυτή ξεπέρασε τα όρια της Γαλλίας.
Σήμερα, περισσότερες από 22 χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πολιτιστική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Η Αθήνα μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Αυτό έγινε το 1985 και την αφορμή έδωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που είχε οργανωθεί τότε στην ελληνική πρωτεύουσα από την Μελίνα Μερκούρη.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας διοργανώνει μια Μουσική εκδήλωση που συμμετέχουν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στην κεντρική πλατεία Κασσανδρείας, στο Διοικητήριο, στις 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00 να γεμίσουμε με τις νότες και τη μουσική μας όλο το χώρο και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και στους μικρούς επίδοξους καλλιτέχνες…
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ