15.6.22

«BLUE HALKIDIKI 2022»: ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΡΩΝΑΙΟ ΚΟΛΠΟ 18-24/6/22

 


Επτά ημέρες περιβαλλοντικών δράσεων μέσα και έξω από τη θάλασσα 18-24/6/22

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Greek Eco Project» γιορτάζει τα δύο χρόνια ίδρυσής του. Η οικολογική πορεία η οποία ξεκίνησε από μια παρέα 20 ατόμων, πλέον αριθμεί πάνω από 60 μέλη, 70 εθελοντές, έχει πραγματοποιήσει 85 δράσεις, έχει περισυλλέξει περισσότερους από 7 τόνους σκουπιδιών από θάλασσα και στεριά κι έχει φυτέψει 1100 δενδρύλλια.

Το «Blue Halkidiki» ξεκίνησε το 2021 με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση της ρύπανσης των θαλασσών. Φέτος τα μέλη του συλλόγου θέτουν τον πήχη ψηλότερα και βάζουν στόχο διπλασιασμού των αποτελεσμάτων με καθαρισμό περισσότερων ακτών και βυθών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων.

Ο σύλλογος διοργανώνει οικολογική γιορτή με τίτλο «Blue Halkidiki 2022» και με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr. Η γιορτή θα διαρκέσει επτά ημέρες με περιβαλλοντικές δράσεις μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Η έναρξη του «Blue Halkidiki 2022» θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με ένα διήμερο τουρνουά Beach Volley, που σηματοδοτεί την έναρξη του project, στην παραλία του ξενοδοχείου «Blue Dolphin» στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.



Εθελοντές και συνεργάτες θα ταξιδεύουν παραλιακά  στον Τορωναίο Κόλπο με καταμαράν, θα πραγματοποιούν υποβρύχιους καθαρισμούς και παράκτιες εκδηλώσεις για 7 συνεχόμενες ημέρες.

Τα μέλη του «Greek Eco Project» είναι άνθρωποι με διαφορετικές δραστηριότητες. Δεν είχαν περιβαλλοντική εξειδίκευση ούτε πανεπιστημιακές γνώσεις πάνω στην οικολογία. Στην πορεία εντάχθηκαν μαζί τους δασολόγοι, υδροβιολόγοι, γεωλόγοι, ζωολόγοι, εκπαιδευτικοί κτλ. και άρχισαν και οι υπόλοιποι να αποκτούν εμπειρίες και γνώσεις. Αυτό που τους ένωσε και τόλμησαν να αφοσιωθούν σε αυτόν τον σημαντικό αλλά δύσκολο και υπεύθυνο σκοπό, ήταν ο σεβασμός τους για το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από τις συνεχείς δημιουργικές και ευχάριστες ενέργειες τους, αισιοδοξούν να περάσουν στον κόσμο που τους ακολουθεί, το αίσθημα του σεβασμού προς όλα τα ζωντανά πλάσματα είτε αυτό λέγεται δέντρο, κάμπια, βάτραχος, άλογο, φλαμίνγκο, σκυλόψαρο, είτε αυτό λέγεται άνθρωπος.

Η Αυγή Μεταξά, πρόεδρος του συλλόγου, δήλωσε ότι «αυτά που έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι μόνο η αρχή μιας πλούσιας πράσινης ατζέντας» και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς τους ανθρώπους, τις εταιρείες και τους φορείς που υποστηρίζουν κάθε τους ενέργεια. Εάν κι εσύ είσαι άνθρωπος δραστήριος που έχεις το ίδιο σκεπτικό, τις ίδιες ευαισθησίες, τότε δεν έχεις παρά να ενταχθείς κι εσύ στην ομάδα του «Greek Eco Project».

https://greenagenda.gr/blue-halkidiki-2022