21.6.22

Επιμελητήριο Χαλκιδικής :Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2oTasteHalkidiκi Festival στην Κεντρική Προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.

 


To 2oTasteHalkidikiFestival, η διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που στόχο έχει να προωθήσει τη χαλκιδικιώτικη γαστρονομία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή στην Κεντρική Προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.

28 παραγωγοί ελαιόλαδου, ελιάς, μελιού, κρασιών, μπίρας, μαύρου χοίρου, βοτάνων, αρτοποιημάτων συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας.
Ο Δήμος Σιθωνίας και η Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά συμμετείχαν σύσσωμοι στη διοργάνωση.
Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης Γιάννης Κουφίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι η γαστρονομία για την ενίσχυση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, τουριστών αλλά και φορείς του τόπου, η κ. Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο Grigoris Tasios, Πρόεδρος του Visit Halkidiki Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΠΟΞ.
Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα μοναδικά πιάτα του Φεστιβάλ, που παρασκευάζονταν στο χώρο μαγειρικής και ήταν τα Αμυγδαλωτά από τον « Προικόννησος» - Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής, Γαύρος αχνιστός, από το εστιατόριο "τα Κύματα", Μυδοπίλαφο, από το εστιατόριο Δημήτηρη, Κεφτεδάκια πολίτικα με αρωματισμένο γιαούρτι από τοn Miki Ninic των Culinary Professionals Greece - Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και σαραγλί από τις γυναίκες του Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Παρθενών" .
Οι επισκέπτες είχαν ακόμη την ευκαιρία να κάνουν δοκιμή ελαιολάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τον Οδυσσέα Βλαχάβα και να γνωρίσουν τα μυστικά της γεύσης του.
Την εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η εταιρεία Chef Stories και την παρουσίαση της μαγειρικής έκανε ο @Γιώργος Παλησίδης.