6.9.22

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

 


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις 4/9/2022, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, η παρουσίαση του βιβλίου – ημερολογίου που αναφέρεται στα βιώματα του π. Πρεσβυτέρου του χωριού, Γεωργίου Παπαχρήστου. Την έκδοση του βιβλίου επιμελήθηκε το μέλος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου , από τον Ταξιάρχη ιατρός κ. Χρήστος Παπαγιάννης, αφήνοντας έτσι, ακόμη μία ιστορική

παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, του Ταξιάρχη και της Χαλκιδικής μας.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε και οργάνωσε άψογα ο Εφημέριος του χωριού πατέρας Μάξιμος. Η παρουσίαση του βιβλίου - ημερολογίου έγινε από δύο Ομότιμους Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον
παιδίατρο κ. Ιωάννη Τσίκουλα από τον Πολύγυρο και τον αστροφυσικό κ. Σταύρο Αυγολούπη από την Μ.Παναγία, μέλη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, τους οποίους και συγχαίρουμε θερμά για την ξεχωριστή και υπέροχη παρουσίαση. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν και στον π. Μάξιμο.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον εκδότη του βιβλίου-ημερολογίου κ. Χρήστο Παπαγιάννη, συμπατριώτη μας με πολύπλευρο έργο και προσφορά καθόλη την διάρκεια της ζωή του, στον οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πολυγύρου, ο Πρόεδρος του χωριού, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών, ο επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, Εκπρόσωποι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, συγγενείς του αείμνηστου πατέρα Γεωργίου Παπαχρήστου, συγγενείς και φίλοι του εκδότη και πάρα πολλοί Ταξιαρχιώτες.