23.9.22

Βουλγαρία :Ο περιφερειάρχης του Χάσκοβο, κήρυξε μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεταναστευτικής πίεσης

 


Ο περιφερειάρχης του Χάσκοβο, Μίνκο Άνγκελοφ, κήρυξε μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεταναστευτικής πίεσης στους δήμους του Σβίλενγκραντ και του Τοπολόβγκραντ, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση.

Έκτακτη κατάσταση σε άλλες 2 συνοικίες λόγω των μεταναστών, αστυνομικοί εμπλέκονται στην κυκλοφορία

Διέσωσαν 38 μετανάστες σε μια βάρκα στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Σάμπλα, ανάμεσά τους και ένα μωρό (φωτογραφίες)

Φρουρός «συνέλαβε» 35 Αφγανούς σε αμπελώνα κοντά στο Καρνομπάτ, το υπουργείο Εσωτερικών έστησε σημεία ελέγχου μεταναστών στη «Θράκη»


Η κήρυξη της μερικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητη λόγω της σημερινής δημιουργούμενης και ολοένα και πιο περίπλοκης κατάστασης, ως αποτέλεσμα της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης κατά μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων στις παραμεθόριες περιοχές και με στόχο την αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών. σημαντικές ζημιές στην περιουσία του πληθυσμού και της οικονομίας της χώρας, καθώς και στην αποτροπή εμφάνισης σημαντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Για πρώτη φορά επιβάλλεται μερική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή για τέτοιο λόγο. Η τελευταία έκτακτη κατάσταση σε δήμους της επαρχίας κηρύχθηκε το καλοκαίρι λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.


Ενώπιον του BTA, ο Minko Angelov επικαλέστηκε έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, για την περίοδο από την αρχή του έτους έως τις 18 Σεπτεμβρίου, 103.998 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία, δηλαδή 3,4 φορές περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν. την ίδια περίοδο πέρυσι. Για αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των μεταναστών που επιτέθηκαν στο αυλάκι είναι 5.864 άτομα και για την προηγούμενη εβδομάδα - 5.254 άτομα

https://dnes.dir.bg/


Κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης στα βουλγαροτουρκικά σύνορα

Σε κατάσταση “ μερικής έκτακτης ανάγκης” λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής κίνησης πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο περιφερειάρχης της περιοχής του Χάσκοβο, Μίνκο Αγγέλωφ, η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει αγκαθωτό φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία.

Ωστόσο, οι ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί και καθώς αυξάνονται, καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες κάτοικων της μεθορίου για κλοπές, επιθέσεις, εμπρησμούς κ.α παραπτώματα που αποδίδουν στους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας κ. Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.


https://www.amna.gr/