6.6.24

Νικήτη Χαλκιδικής Τεχνοχώρος Αποθήκη Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου δημιουργού Γιώργου Κόρδη,

 


Νικήτη Χαλκιδικής Τεχνοχώρος Αποθήκη Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 έκθεση ζωγραφικής του καταξιωμένου δημιουργού Γιώργου Κόρδη,

Μια μοναδική σύνθεση ζωγραφικών και ψηφιακών έργων, τιμώντας την επέτειο των πενήντα χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και των εκατό ετών από το δράμα του ποντιακού ελληνισμού.
Οι αρχέγονες δυνάμεις της δημιουργίας και του αφανισμού συγκροτούν ένα εικαστικό δίπολο που καταλαμβάνει το χώρο και εναλλάσσει την ψυχολογική και συναισθηματική πρόσληψη μέσω μιας πανδαισίας χρωμάτων και μορφών.

Ο ξεριζωμός, η απώλεια, ο έρωτας και η ορμή της ζωής, συνθέτουν το κράμα της ύπαρξης που υψώνεται και βυθίζεται ξανά και ξανά, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 ώστε να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.
Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με κορυφαίους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, ώστε να παρουσιαστούν σε κατοίκους και επισκέπτες κορυφαία πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα.