12.6.24

Κοινή επιστολή προς την Κυβέρνηση με θέμα της επιδιωκόμενης από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» διευθέτησης των εργασιακών σχέσεων των μεταλλωρύχων


Κοινή επιστολή προς την Κυβέρνηση από τον Bουλευτή Χαλκιδικής   Ιωάννη Γιώργο , την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ζωγράφου Αικατερίνη και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο  για το εργασιακό καθεστώς των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» 

Κοινή επιστολή για το θέμα της επιδιωκόμενης από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» διευθέτησης των εργασιακών σχέσεων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, έστειλαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Βουλευτής Χαλκιδικης Ιωάννης Γιώργος, η Αντιπεριφερειάχης Χαλκιδικής Αικατερίνη Ζωγράφου και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος.

Η επιστολή απευθύνεται στις ηγεσίες των Υπουργείων: α) Εργασίας, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Ανάπτυξης και δ) Εθνικής Οικονομίας. Κοινοποιείται δε στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στην διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος, εκφράζουν την υποστήριξή τους στα λογικά αιτήματα των μεταλλωρύχων και ζητούν την παρέμβαση των υπουργών με την ανάληψη πρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί το ιδιαίτερα βαρύ και απαιτητικό επάγγελμα του μεταλλωρύχου, από κάθε πιθανή διευθέτηση που θα καταστρατηγεί το ισχύον ωράριο εργασίας και θα καταργεί τις θεσμοθετημένες αργίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Επισημαίνουν δε, την ανάγκη να απαντήσει η επενδύτρια Εταιρεία με σαφήνεια σε φήμες περί προθέσεων συρρίκνωσης της διάρκειας λειτουργίας του εργοστασίου Ολυμπιάδας και ζητούν ενημέρωση για την πορεία ελέγχου και την αξιολόγηση της εξέλιξης εφαρμογής της Σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και του Ελληνικού Δημοσίου, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Δείτε ολόκληρη την κοινή επιστολή του Βουλευτή Ι.Γιώργου, της Αντιπεριφερειάρχη Αικ.Ζωγράφου και του Δημάρχου Στ.Βαλιάνου, στη σχετική αναρτημένη φωτογραφία.





Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle