23.6.24

Νεροκλοπή με κίνδυνο τη λειψυδρία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής - Οι δημοτικές αρχές διαπίστωσαν παράνομη χρήση πόσιμου νερού

 


Με το πρόβλημα της λειψυδρίας βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου ο κίνδυνος σημειώνει αύξηση έπειτα από την καταγραφή νεροκλοπής. Οι αγροτικές καλλιέργειες και η έντονη τουριστική κίνηση αυξάνουν τις καταναλωτικές ανάγκες της περιοχής ενώ καταγράφονται και διαρροές στο παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Οι δημοτικές αρχές διαπίστωσαν την παράνομη χρήση πόσιμου νερού, έπειτα από μετρήσεις που έδειξαν έλλειμμα της τάξης του 50% σε σχέση με την κατανάλωση των κατοίκων. Ο δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει σε τακτικούς ελέγχους ενώ καλεί τους κατοίκους σε συμμόρφωση με τον νόμο.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Γ. Εμμανουήλ δήλωσε στην στην Ertnews  ότι έχει αρχίσει ο έλεγχος και  θα επιβληθούνε πρόστιμα για τις παράνομες συνδέσεις .

Σε μια προσπάθεια καλύτερης εποπτείας των καταναλωτικών αναγκών, οι αρχές ανακοίνωσαν την τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων στα νοικοκυριά όλου του Δήμου.

Ρεπορτάζ εδώ ertnews : Ανδρέας Σταματόπουλος