27.6.24

Δήμος Κασσανδρας :Σπατάλη, υπερτουρισμός και κλιματική αλλαγή περιορίζουν τα υδάτινα αποθέματα


Η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, η σπατάλη, η οικιστική ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή αποτελούν «πονοκέφαλο» για τη δημοτική αρχή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς περιορίζουν τα αποθέματα νερού.

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η παροχή πόσιμου νερού ο Δήμος καλεί τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης και όχι για πότισμα κήπων, γκαζόν και πλύσιμο πεζοδρομιών ή αυτοκινήτων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που λαμβάνουν μέτρα για να μη ζήσουν όπως λένε το «μαρτύριο της σταγόνας». Ορατός ο κίνδυνος και στη Φλώρινα.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Λέρο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου, Θωμαή Αδάμου

https://www.ertnews.gr/

Να μην ξεχνάμε Στην ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης  προεκλογικά στη Νικήτη 20-6-23  αναφέρθηκε στο φράγμα Χαβρία λέγοντας ότι είναι δέσμευση η κατασκευή και θα είναι το πρώτο έργο στη Χαλκιδική.. Πήρε τα θερμά χειροκροτήματα τους ψήφους και μας εγραψε κανονικά.. 

https://youtu.be/H6tpA8-3myM

https://halkidikigr.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html