17.7.18

Δωρεάν μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας για Ουρολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής από ομογενείς της Αυστραλίας


Σήμερα 17-7-18 η Κα Στεφανίδου Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χαλκιδικής και ο Κος ΔελιγιαννιδηςΔ/ντης Ουρολογικής κλινικής, παρουσία των Kosta Barkoukis, Despina Pasrtikos, Soto Phillis και άλλων ομογενών από την Αδελαίδα της Αυστραλίας και το Σωματείο Australian Hellenic Medical charity inc, παρέλαβαν το αναγκαίο μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, για το Ουρολογικής τμήμα του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού τού υπέροχου τόπου, ευχαριστούμε πολύ τους συγγενείς και φίλους που αν και ζουν τόσο μακριά από την πατρίδα, δεν ξεχνούν τον τόπο και τις ανάγκες του.
Ευχαριστούμε επίσης, το γιατρό Ιωάννη Καρδάκο, τον ειδικευόμενο Χάρης Ευταξίας και όλους όσους βοήθησαν στη διαδρομή αγάπης, μέχρι να συμπληρωθεί το μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, για Ουρολογική Κλινική   του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής. το ποσό που απαιτούνταν για την αγορά αυτού του μηχανήματος που θα γλυτώσει από την ταλαιπωρία της μετακίνησης πολλούς συμπολίτες μας και θα βοηθήσει την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών

Απο fb  Αθανασία Εμμανουηλίδου















σχετικό
http://sithonianews.blogspot.com/2017/10/blog-post_8.html
 Ομογενής επιχειρηματίας στην Αυστραλία συνεχίζει να συλλέγει χρήματα για τον εξοπλισμό του Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής-






Ομογενής επιχειρηματίας στην Αυστραλία συνεχίζει να συλλέγει χρήματα για τον εξοπλισμό του Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής- Στόχος τα 100.000 δολ.

Τα μέλη του ΔΣ του Australian Hellenic Medical Charity Inc.
neoskosmos
«Χρέος μου να βοηθήσω την Ελλάδα»
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Μάιο η πρώτη εκδήλωση του φιλανθρωπικού οργανισμού Australian Hellenic Medical Charity Inc. (ο οποίος συστάθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, με πρωτοβουλία του ομογενή επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορου Κουράκη), μια ακόμα εκδήλωση για τον ίδιο σκοπό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου. 

Αντικειμενικός στόχος του οργανισμού είναι να συλλέξει το ποσόν των $100,000 δολαρίων για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας   σχετικό εδώ

«Η πρώτη μας εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κυρίως γιατί έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να μας γνωρίσει καλύτερα και να μάθει περισσότερα για τον φιλανθρωπικό μας οργανισμό» λέει στον «Νέο Κόσμο», ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μπαρκούκης, που έλκει την καταγωγή από ένα μικρό χωριό κοντά στην Χαλκιδική. 

«Μέχρι στιγμής έχουμε συλλέξει το ποσόν των $34,000 δολαρίων και πλησιάζουμε αργά, αλλά σταθερά στον στόχο μας που είναι τα $100,000 δολάρια. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να αγοράσουμε και να παραχωρήσουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μέρος του βασικού ιατρικού εξοπλισμού, πιο συγκεκριμένhttp://sithonianews.blogspot.com/2017/10/blog-post_8.htmlα δύο ιατρικά μηχανήματα για τη διεξαγωγή υπερήχων και λαπαροσκοπικών εξετάσεων» εξηγεί ο Μπαρκούκης, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα μετά από επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου είδε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και αποφάσισε με την σύζυγό του Δέσποινα, να ιδρύσει το Australian Hellenic Medical Charity Inc., και να ενισχύσει το νοσοκομείο «ώστε να μην κινδυνεύουν πλέον ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ούτε τα μικρά παιδιά αλλά ούτε και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο». 

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου και τον κ. Μπαρκούκη, οι ελλείψεις στις μονάδες θεραπείας και πρόληψης είναι τόσες που σε κάποιες περιπτώσεις η διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας όπως ο καρκίνος, καθίσταται σχεδόν αδύνατη. 

«Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε, είναι να στραφούμε στους συμπολίτες μας στην Αυστραλία και να δημιουργήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση με αντικείμενο τη συλλογή χρημάτων που θα χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πατρίδας μας». 

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού οργανισμού, το νοσοκομείο της Χαλκιδικής είναι μόνο η αρχή και στόχος όλων είναι να μπορέσουν σταδιακά να βοηθήσουν νοσοκομεία και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. 

«Η επόμενη εκδήλωσή μας, η οποία θα είναι μια ελληνική μουσική βραδιά, έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας. Αν κατορθώσουμε πλέον να συλλέξουμε ολόκληρο το ποσόν που χρειαζόμαστε τότε θα στρέψουμε την προσοχή μας σε κάποιο άλλο ιατρικό ίδρυμα της πατρίδας μας» λέει ο κ. Μπαρκούκης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ήδη του έχουν χτυπήσει την πόρτα για βοήθεια και άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά και της Αφρικής. 

«Τον τελευταίο χρόνο έχουν επιδιώξει να έρθουν σε επαφή μαζί μας διάφοροι ιατρικοί οργανισμοί από την πατρίδα, αλλά και διάφορες χώρες της Αφρικής όμως για μας προτεραιότητα έχει η Ελλάδα. Σκεφτόμαστε, εφόσον ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με το Νοσοκομείο Χαλκιδικής, να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο Πιερίας στην Βόρεια Ελλάδα το οποίο χρειάζεται ένα μηχάνημα αγγειογραφίας, αλλά προς το παρόν δεν παρεκκλίνουμε από τον αρχικό μας στόχο». 

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και ο 31χρονος δικηγόρος Lukasz Wyszynski, ο οποίος αν και δεν είναι Έλληνας, θέλησε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του αμισθί για να ξεπληρώσει όπως λέει ο ίδιος στο «Νέο Κόσμο» ένα ηθικό χρέος του προς την Ελλάδα αφού, τον Σεπτέμβριο του 1986, όταν μαζί με τους γονείς του αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν για πολιτικούς λόγους από την Πολωνία, βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. 

«Αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και έναν συνάνθρωπο μας, αυτό για εμάς θα είναι αρκετό» καταλήγει ο κ. Μπαρκούκης. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Australian Hellenic Medical Charity Inc., είναι, επίσης, ο κυπριακής καταγωγής καθηγητής πανεπιστημίου και ερευνητής, Ανδρέας Ευδοκίου, και οι επιχειρηματίες Γιώργος Αποστόλου και Σωτήρης Φίλης. Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την πρωτοβουλία, επισκεφθείτε το https://chuffed.org/project/ahmci


08 October 2017
neoskosmos.com




Από facebook  

 Αθανασία Εμμανουηλίδου



        Το πολυτιμο υλικο για τη δημοπρασια στην Αδελαΐδα της Αυστραλιας συγκεντρωθηκε και σε λιγες μερες θα ταξιδεψει μακρια μας! Σε εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει εκει, περι τα τελη Οκτωβρη, θα δημοπρατηθουν προσφορες, -εργα και δικα σας, που προσφερθηκαν με μεγαλη αγαπη, για να συγκεντρωσουν οι συμπατριωτες μας το ποσο των 100000 δολλαριων, για αγορα ιατρικου εξοπλισμου στο Γενικο Νοσοκομειο Χαλκιδικης. Με αφορμη το ταξιδι του θειου  και τη συζητηση που καναμε, κινητοποιηθηκε μια σειρα ανθρωπων, ωστε φευγοντας να παρει μαζι του πανω απο 15 προσφορες. 
Υπευθυνοι στο Νοσοκομειο ειναι ο ουρολογος γιατρος Γιαννης Καρδακος κι ο ειδικευομενος γιατρος της παθολογικης κλινικης Χαραλαμπος Ευταξιας! Ευχαριστουμε ολοψυχα, ολους οσους θελησαν να δειξουν, πως αναγνωριζοντας την αξια της πρωτοβουλιας των ανθρωπων που ιδρυσαν αυτην τη -μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα εταιρια, θελησαν να προσθεσουν το λιθαρακι τους, στη συγκεντρωση του ποσου που θα γυρισει με τη μορφη ιατρικου εξοπλισμου στον τοπο μας.
 Ευχαριστουμε τους Nikolas KyriakouΚΑΙΤΗ ΖΓΕΜΠΑΣύλλογος Τεχνών ΓαλάτισταςSouzana PapapavlouNina Ster, τους Γιατρους της Ουρολογικης και Παθολογικης κλινικης Γενικου Νοσοκομειου Πολυγυρου, την Ευτυχία Παπανικολάου για μια εκδοση εκπληξη που ετοιμαζει, την Ιφιγενεια Κυριακου, το Δημο και τον Πολιτιστικο Ομιλο Πολυγυρου, αλλα και το μικρο μαθητη Κωνσταντινο Δημακο απο το πολιτιστικο συλλογο Ν.Κρηνης. Ο Panos Eftaxias, θα επιμεληθει μαζι μου, το βιντεο της εκδηλωσης!


Αθανασία ΕμμανουηλίδουΤο πολυτιμο υλικο για τη δημοπρασια στην Αδελαΐδα της Αυστραλιας συγκεντρωθηκε και σε λιγες μερες θα ταξιδεψει μακρια μας! Σε εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει εκει, περι τα τελη Οκτωβρη, θα δημοπρατηθουν προσφορες, -εργα και δικα σας, που προσφερθηκαν με μεγαλη αγαπη, για να συγκεντρωσουν οι συμπατριωτες μας το ποσο των 100000 δολλαριων, για αγορα ιατρικου εξοπλισμου στο Γενικο Νοσοκομειο Χαλκιδικης. Με αφορμη το ταξιδι του θειου  και τη συζητηση που καναμε, κινητοποιηθηκε μια σειρα ανθρωπων, ωστε φευγοντας να παρει μαζι του πανω απο 15 προσφορες. 
Υπευθυνοι στο Νοσοκομειο ειναι ο ουρολογος γιατρος Γιαννης Καρδακος κι ο ειδικευομενος γιατρος της παθολογικης κλινικης Χαραλαμπος Ευταξιας! Ευχαριστουμε ολοψυχα, ολους οσους θελησαν να δειξουν, πως αναγνωριζοντας την αξια της πρωτοβουλιας των ανθρωπων που ιδρυσαν αυτην τη -μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα εταιρια, θελησαν να προσθεσουν το λιθαρακι τους, στη συγκεντρωση του ποσου που θα γυρισει με τη μορφη ιατρικου εξοπλισμου στον τοπο μας.