24.7.18

Παρουσίαση βιβλίου Παράσχου Καραδημου " Η Νέα Φώκαια όπως την πρόλαβα κι όπως τη θυμάμαι". (φωτο-video)

 Παρουσίαση βιβλίου Παράσχου Καραδημου του Φωκαέως " Η Νέα Φώκαια όπως την πρόλαβα κι όπως τη θυμάμαι". Ζωγραφιές κ κείμενα από τη δεκαετία του 60, στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας,στον πύργο της Ν.Φώκαιας.
Γράφει η   Αθανασία Εμμανουηλίδου
 Μια όμορφη, τρυφερή βραδιά, με δροσερό αεράκι να φυσά κ να κρυφογελά, όπως ο Παράσχος κάτω απ' το καπέλο του.
Έλαμπε από τη συγκίνηση ο Parashos Karadimos
Με μάτια κόκκινα και χείλη που σχημάτιζαν το πιο όμορφο τόξο, εισέπραττε αγάπη. Τη ρουφαγε.
Την απολάμβανε τη βραδιά που φίλοι του χάρισαν Παρουσίαση βιβλίου Παράσχου Καραδημουμια νύχτα. Φίλοι μουσικοί, αφηγητές, τραγουδιστές. Φίλοι παιδικοί, γείτονες, φίλοι νέοι, γνωστοί αγαπημένοι. Παράσχο, ήθελα κι εγώ δυο λόγια να πω, αλλά δίστασα. 
Σου γράφω τώρα και σ ευχαριστώ βαθιά για τη φιλοξενία που εισέπραξα στο σπιτικό σου και στην καρδιά σου. Εσύ κι η Βέρα πριν καμιά 25 αρια χρόνια, με τα παιδάκια σας να τριγυρίζουν γύρω μας, με δεχτήκατε σαν δικό σας άνθρωπο. Κι εσύ, σαν να μουν αδελφή και φιλη καλή, σα να με ήξερες από πάντα, με εμπιστεύτηκες την τέχνη και τις γνωριμίες σου. Κι αυτά μου στάθηκαν πολύτιμα δώρα για πολλά χρόνια. Σ' ευχαριστώ Παράσχο πιο πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες. 
Σήμερα σε ζήλεψα. Σήμερα σε χάρηκα. Άκουγες τα κείμενά σου, τις μουσικές που αγάπησες και χόρταιναν όλες σου οι αισθήσεις. Κι εσύ με σταυρωμένα χέρια, προσπαθούσες όλο αυτό να το κρατήσεις. 
Να διαρκέσει κι άλλο. Γιατί τέτοιος είσαι. Ρουφάς στιγμές και τις μετουσιώνεις σε χρώματα κι εικόνες. Ρουφάς ζωή και ξορκίζεις ετσι το θάνατο. Καλό ταξίδι στο βιβλίο σου και καλή αντάμωση σε άλλα αληθινά και όμορφα.






Σχετικό 

Παρουσίαση του βιβλίου Παράσχου Καραδήμου 23 Ιουλίου στον πύργο της Ν.Φώκαιας. 

 https://halkidikigr.blogspot.com/2018/07/23.htm