29.10.18

Μ.Σπανός, Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σάρτης Σιθωνίας: Έχουν καεί περίπου 15.000 στρέμματα !!

φωτο ΟΦΚΑΘ Βάση Ετοιμότητας Σάρτης Σιθωνία Χαλκιδικής
Περίπου 10. 000 με 15.000 στρέμματα έχουν καεί στη Σάρτη Χαλκιδικής από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σάρτης Σιθωνίας Μιχάλη Σπανό.
«H μεγάλη πυρκαγιά έχει κάψει το δάσος της Σάρτης, περίπου στα 10 με 15.000 στρέμματα και αυτή την στιγμή είναι σε επιφυλακή περίπου στους 300 πυροσβέστες» είπε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σιθωνίας Μιχάλης Σπανός ευχόμενος σήμερα να βρέξει γιατί «έχουν μείνει μερικές εστίες».
«Από ένα δέντρο στις Καβουρότρυπες ξεκίνησαν όλα, αλλά σε μία εβδομάδα θα γνωρίζουμε καλύτερα» τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στα αίτια της πυρκαγιάς . Όπως τόνισε ο πρόεδρος πέρα από τη συνδρομή της Περιφέρειας, του δήμου και της Πυροσβεστικής «ακόμα και οι κάτοικοι βοήθησαν με ό,τι φορτηγάκι υπήρχε, είχαν βάλει βυτία και βοηθούσαν στο έργο της πυροσβεστικής»

  

Αναφορικά με την εικόνα που θα αντικρύσει κανείς διανύοντας σήμερα την καμένη απόσταση ο κος Σπανός τόνισε πως «στις Καβουρότρυπες στον δρόμο δεξιά αριστερά θα δει κανείς καμένα και στην Αχλάδα. Αν πάει όμως κάποιος στο βουνό θα δει πολύ καμένη έκταση εκεί όπου ήταν ο παράδεισος»

«Μακάρι να υπήρχαν ζώνες παραπάνω μέσα στο βουνό για να μπορούνε να κινηθούν εύκολα τα οχήματα. Όχι να πάρουμε φωτιά και να έρχεται μετά ο στρατός για να ανοίγει ζώνες» είπε τόνισε καταληκτικά ο κος Σπανός συμπληρώνοντας πως έτσι θα είχε γίνει «πιο λίγη ζημιά».