27.10.18

Η Ο.Φ.Κ.Α.Θ Βάση ετοιμότητας Σάρτης για την συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (φωτο).

Στις 25/10 και 6:05 η ομάδα δέχεται το πρώτο τηλεφώνημα για την ύπαρξη μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Πλατανιτσι. Άμεσα κινήθηκε στην περιοχή ο επικεφαλής της βάσης μετά την διαπίστωση πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό επεισόδιο ενεργοποιεί άμεσα όλα τα μέλη της ομάδας ζητώντας υδροφόρα αγροτικά οχήματα και έμψυχο δυναμικό. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 12 άτομα τα οποία επάνδρωναν και βοηθούσαν τα πυροσβεστικά οχήματα που έφταναν το ένα μετά το άλλο... Υδροφόρα αγροτικά οχήματα με περίπου 30 έστησαν 2 σταθμους ανεφοδιασμού τον πυροσβεστικών οχημάτων 14 κορίτσια της
ομάδας από το πρωί και με τις εντολές του προέδρου του χωριού ξεκίνησαν την μέριμνα φτιάχνοντας σάντουιτς και μοιράζοντας νερά στους υπεύθυνους τροφοδοσίας των πυροσβεστών και εθελοντών που ενεργούσαν στο πεδίο.    
 Άμεσα έφτασαν ενισχύσεις από της βάσης της Κασσάνδρας της Ορμύλιας αλλά και από τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον πρόεδρο του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.. Μετά την άφιξη των παιδιών στήθηκε σταθμός Α Βοηθειών στην είσοδο του κάμπινγκ.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο τον κόσμο που ήταν εκεί... Να ευχαριστήσουμε τους πυροσβέστες ΟΛΟΥΣ που αν και πολλοί ήταν από Καρδίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη και από όλη την βόρεια Ελλάδα έδειξαν τον ζήλο λες και επρόκειτο για το χωριό τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Ελληνικής αστυνομίας, του λιμενικού σώματος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού στρατού για την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν...
Θεωρούμε πως η καλή συνεργασία που είχαμε σε ένα τέτοιο περιστατικό με όλους τους φορείς δεν ήταν τυχαία αλλά ήταν αποτελέσμα των καλων συνεργασιών μας σε ποιο μικρά περιστατικά.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ !!!
Ο.Φ.Κ.Α.Θ
Βάση ετοιμότητας Σάρτης

ΟΦΚΑΘ Βάση Ετοιμότητας Σάρτης Σιθωνία Χαλκιδικής