22.10.18

Τοποθέτηση του Διευθυντή του Λυκείου Αγ. Νικολάου, Σμάγα Γιάννη με αφορμή την δημοσίευση του Συλλόγου γονέων για την πρόσληψη καθηγητών.

Προσλήψεων συνέχεια….
Τοποθέτηση του Διευθυντή του Λυκείου Αγ. Νικολάου, Σμάγα Γιάννη με αφορμή την δημοσίευση του Συλλόγου γονέων για την πρόσληψη καθηγητών (εδώ halkidikigr blog)

Με το Άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος του 1975, ο συνταγματικός νομοθέτης καθορίζοντας τη δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, διασαφηνίζει ότι αποκλειστικός πάροχος είναι μόνο το ίδιο το κράτος.

Με βάση τα παραπάνω, στο Δημόσιο Σχολείο, κανείς (ούτε Σύλλογος, ούτε φορέας, ούτε ιδιώτης,) δεν μπορεί να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο (χρηματοδότηση δράσεων, διορισμό τοποθέτηση εκπαιδευτικών, χορηγίες με ανταλλάγματα, κλπ.) που θα θέσει σε αμφισβήτηση το χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου.

Αυτός ο χαρακτήρας αποτέλεσε το καταστάλαγμα μεγάλων και συνεχών κοινωνικών αγώνων με πρωτοστάτες τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μέσα στο χρόνο.

Με αφορμή την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Αγ. Νικολάου, που αφορά την πρόσληψη καθηγητών που θα συμπληρώσουν τις κενές ώρες μαθημάτων που από την αρχή της Σχολικής χρονιάς δεν έχουν γίνει λόγω μη τοποθέτησης καθηγητών από το Υπουργείο, ζήτησα διευκρινήσεις για το τι ακριβώς εννοεί. 
Η διατύπωση της ανακοίνωσης έχει δημιουργήσει σύγχυση και απορίες, σε πολλά επίπεδα, με τελικό αποδέκτη το Λύκειο Αγ. Νικολάου που πρέπει να εξηγεί το περιεχόμενό της.

Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι σε καμιά περίπτωση ο Σύλλογος δεν θέλει να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο ίδιο το Σχολείο , αλλά μελετά τους τρόπους που θα μπορούσε να γίνει η αναπλήρωση των ωρών που χάνονται και ένας από αυτούς είναι η πρόσληψη, με έξοδα του Συλλόγου, καθηγητών, που σε κάποια αίθουσα εκτός Σχολείου (σαν φροντιστήριο) θα έκαναν μάθημα. 

Ο πρόεδρος μου επισήμανε την απόγνωση των μαθητών και των γονέων (ειδικά της Γ΄ Λυκείου) που από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν κάνει μαθήματα ενώ διανύουμε την 7η εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει και κάποια αντίδραση- λύση από το Υπουργείο, παρ΄ όλες τις διαμαρτυρίες μαθητών και γονέων. 

Το Λύκειο του Αγ. Νικολάου είναι ένα ιστορικό Λύκειο που από το 1959 πρόσφερε στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας στην κοινωνικοποίηση όλων των χωριών της Σιθωνίας. Στην πορεία αυτή μέσα στο χρόνο ο Σύλλογος των γονέων ήταν πάντα στο πλευρό των παιδιών και των καθηγητών όπως και τώρα, βοηθώντας με την παρουσία του να προσπερνιούνται και να λύνονται τα προβλήματα. 

Ελπίζω ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει τάχιστα στην πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών για να βαδίσουν πλέον τα Σχολεία με ηρεμία στο τόσο ευαίσθητο, κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους έργο.


Ο Διευθυντής του Λυκείου Αγ. Νικολάου

Σμάγας Γιάννης



fb  Γιάννης Σμάγας




Φωτογραφία


Διαγωνισμό θα προκηρύξει για την πλήρωση των θέσεων καθηγητών ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λυκείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λυκείου Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής μην μπορώντας να ανεχτεί την αναισθησία του κράτους και του κάθε υπευθύνου (ουσιαστικά ανεύθυνου) εμπλεκόμενου για την πλήρωση των θέσεων των καθηγητών στο λύκειο μας προτίθεται να προβεί σε μια σειρά από δράσεις.
Συγκεκριμένα ενώ πάμε για την 7η εβδομάδα του τρέχοντος σχολικού έτους έχουμε έλλειψη από καθηγητές


μαθηματικούς για 36 ώρες εβδομαδιαίου προγράμματος, φυσικού 6 ωρών, και ελεύθερου σχεδίου 2.
Τα παιδιά μας έκλεισαν το λύκειο για 6 ημέρες (2-8 Οκτωβρίου) και προέβησαν σε διαφορές ενέργειες με τις οποίες γνωστοποίησαν το πρόβλημα τους στην τοπική κοινωνία, την δημοτική αρχή, τους βουλευτές του νομού την περιφέρεια,αλλά και κάθε αρμόδιο. Μέχρι και σήμερα όμως το πρόβλημα παραμένει μιας και η κρατική ευαισθησία καταναλώνεται σε άλλα θέματα εκτός από την παιδεία.
Καλούμε τους γονείς να πάρουν μέρος στη συνέλευση μας, της 24 Οκτωβρίου στο λύκειο μας στης 12:30 ,ώστε να λάβουμε αποφάσεις για τις παραπέρα δράσεις μας.

Ανάμεσα στις δράσεις μας, αποφασίσαμε,να διεξάγουμε συνοπτικό διαγωνισμό για την πλήρωση αυτών των θέσεων με την πρόσληψη 3 καθηγητών για την διενέργεια των παραπάνω μαθημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 halkidikigr blog