6.12.18

Άσκηση μερικής εκκένωσης με εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων “Σώστρατος” και “Περσέας” στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής 20 Δεκεμβρίου 2018

Απο άσκηση ΠΥ Χαλκιδικής στο ΓΝΧ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 10:30 π.μ.   ήμερα Πέμπτη θα διεξαχθεί στο Γεν. Νοσοκομείο Χαλκιδικής επιχειρησιακή ετοιμότητα και άσκηση μερικής εκκένωσης με εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων “Σώστρατος” και “Περσέας” με την Επωνυμία ‹Κάσσανδρος›υπό το γενικό συντονισμό του ΕΚΕΠΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σενάριο έχει γίνει σεισμός και το νοσοκομείο εμφανίζει σοβαρά προβλήματα στον 1ο όροφο στους τοίχους και κατάρρευση δομικών στοιχειών της Ορθοπεδικής οπότε η Δ/τρια και η Επιτροπή Εκτάκτων αναγκών αποφασίζει την Εκκένωση δύο θαλάμων

Καλούνται η τροχαία το ΕΚΑΒ και επειδή εγκλωβίσθηκε και άτομο έγκυο στην γυναικολογική κλινική και γιατρός στον 1ο Όροφο καλείται η πυροσβεστική με το καλαθοφόρο της για απεγκλωβισμό.
 Στήνεται καταυλισμός εκτάκτων αναγκών με στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο. 
Φωτιά ξεσπά το μαγειρείο και η ομάδα πυρασφάλειας του νοσοκομείου με την Πυροσβεστική επιχειρεί την κατάσβεση. Επιχειρείται και απεγκλωβισμός υπαλλήλου στα μαγειρεία που παθαίνει καρδιολογική ανακοπή όποτε το ΕΚΑΒ μεταφέροντας τον σε σκηνή βραχείας νοσηλείας πραγματοποιεί μέθοδο ΚΑΡΠΑ και Στον ανελκυστήρα εγκλωβίζονται άτομα και μάλιστα ένα με κλειστοβοβικό σύνδρομο οπότε γίνεται απεγκλωβισμός και καλείται και ψυχολόγος για ψυχολογική υποστήριξη των εγκλωβισμένων .
Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και ομάδες του Νοσοκομείου με διακριτικά.
 Το σχέδιο «Σώστρατος και Περσέας» πραγματοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδα.
Σχόλιο: Φυσικά είναι επιβεβλημένο και απαραίτητο να γίνονται τέτοιες ασκήσεις Η άσκηση γίνεται το πρωί με ολο το υπαλληλικό προσωπικό στο Νοσοκομείο
Αν ένα τέτοιο σενάριο συμβεί απόγευμα, βράδυ ή αργίες με λιγοστό προσωπικό που υπεύθυνος για απεγκλωβισμό απο ασανσέρ για κατάσβεση φωτιάς είναι μόνο ένας ηλεκτρολόγος βάρδιας της τεχνικής υπηρεσίας που δεν έχει ούτε υδραυλικό και υπάρχει και διακοπή ρεύματος με βλάβη στην γεννήτρια, τι θα συμβεί που θα πρωτοτρέξει και μάλιστα στο παλιό κτήριο που δεν υπάρχει φωτισμός ασφαλείας επειδή εδώ και μερικά χρόνια δεν αγοράζει το Νοσοκομείο μπαταρίες κάνοντας οικονομία !! 
Πότε θα καταφθάσει στο Νοσοκομείο η Δ/τρια η Επιτροπή Εκτάκτων αναγκών οι  ομάδες άτομα που περισσότερα δεν κάνουν βάρδιες και   θα βρίσκονται σε διάφορα μέρη της χώρας, για να συσκεφθούν !!!

Το ευτύχημα είναι ότι η Πυροσβεστική είναι σε απόσταση 200 μέτρων από το νοσοκομείο και αν δεν βρίσκεται να επιχειρεί κάπου θα έρθει άμεσα για επέμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΟ  sithonianews Άσκηση ετοιμότητας στο Γεν.Νοσοκομείο Χαλκιδικής από την Πυροσβ.Υπ. Πολυγύρου 12-2-16 (foto-video)