15.12.18

Εναρκτήρια συνάντηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με τους εταίρους του στο Győr της Ουγγαρίας , στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετέχει με τίτλο “BRANDING Mentoring”.

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.
Στην κατεύθυνση αυτή υπέβαλλε πρόταση για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ως εταίρος, στη Δράση 2 : Strategic Partnerships , στο έργο με τίτλο :
“BRANDING Mentoring - Brand building of EU Enterprises through Mentoring”, η οποία και εγκρίθηκε .
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά επτά φορείς από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία_2 φορείς, Κύπρος, Πολωνία, Σλοβενία, Ελλάδα_2 φορείς).
Το έργο αποσκοπεί στον εντοπισμό έμπειρων επιχειρηματιών προκειμένου να συμβουλεύουν, να υποστηρίζουν και να καθοδηγούν λιγότερο έμπειρους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, στελέχη νεοσύστατων επιχειρήσεων κλπ, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους σχετικά με τις τεχνικές και τις στρατηγικές branding - marketing των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και τη γενικότερη εξωστρέφεια και επιχειρηματική επιτυχία τους.
Για το σκοπό αυτό, το έργο ξεκινά με πρωτογενή έρευνα μέσω ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων που θα βοηθήσει στην επαφή και στον εντοπισμό τόσο των ενδιαφερόμενων μερών που συμμετέχουν στη διαδικασία καθοδήγησης ως «μαθητευόμενοι», όσο και όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως «μέντορες». Στη συνέχεια, οι εταίροι του έργου θα αναπτύξουν ένα εγχειρίδιο που θα περιγράφει με σαφήνεια την καινοτόμο μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και, μετά την εκπαίδευση των εκπαιδευτών και την αντιστοίχιση τους μέσω πιλοτικών εκδηλώσεων, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του “mentoring” θα οριστεί όπου οι πιο έμπειροι επιχειρηματίες θα καθοδηγούν τους νεότερους, ενισχύοντας συγχρόνως τη συνεργασία με άλλες αγορές.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες (από 01/11/2018 έως 31/10/2020) . Μια πρώτη γνωριμία των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την παροχή επεξηγηματικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Győr της Ουγγαρίας στην έδρα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που είναι και δεύτερος εταίρος του έργου από την Ουγγαρία .
Από πλευράς του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του, κος Τσούφης Θεμιστοκλής και ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου, κος Μήντος Δημήτριος.
Ο δεύτερος εταίρος από την Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι η εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης “OECON GROUP” με υπεύθυνη την κα Τσαλταμπάση Λίνα .
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον και όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών των εταίρων δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου και ανανέωσαν το ραντεβού τους τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κύπρο. 
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ενημερώσεις σε επιχειρήσεις και φορείς για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής


 Επιμελητήριο Χαλκιδικής