15.12.18

Ιερισσός Χαλκιδικής -Εγκαίνια της έκθεσης “Τα καϊκια που πληγώναμε”

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του Ορίζοντα Γεγονότων “Τα καϊκια που πληγώναμε”, η οποία από χθες φιλοξενείται στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού της Ιερισσού και θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Ιανουαρίου.
Η έκθεση πραγματεύεται το ζήτημα της “επιβεβλημένης λήθης” μέσα από την παράλογη καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα με αφορμή τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που
συμβαίνει εδώ και τρεις δεκαετίες χωρίς καμία μέριμνα για τη διάσωση μιας ‘θαλασσινής αρχιτεκτονικής’, όπου η τέχνη συμβιώνει με την εργασία και τη ζωή.
Στην Ιερισσό, όπου υπάρχουν εδώ και δεκαετίες οικογένειες καραβομαραγκών που με τα χέρια τους φτιάχνουν αυτά τα καϊκια, θα έλεγε κανείς ότι η έκθεση αυτή βρήκε τη θέση της.
Καϊκια που κουβαλάνε ιστορία, που κουβαλάνε τις σκέψεις, τους φόβους και τις αγωνίες των καπετανέων τους... τέτοια καϊκια θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.
Αξίζει μικροί και μεγάλοι να επισκεφθούν την έκθεση αυτή που μεταφέρει, μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών, ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον.
Να σημειωθεί ότι την έκθεση κοσμούν και έργα ντόπιων καλλιτεχνών.
Επιμελητές της Έκθεσης η Φαίη Τζανετουλάκου και ο Τζίμης Ευθυμίου.



































Ο Δήμαρχος, Γ. Ζουμπάς και η Πρόεδρος του Α.Π.Κ., Λ. Πανναγιωτοπούλου με τους Επιμελητές της Έκθεσης Φ. Τζανετουλάκου και Τ. Ευθυμίου