10.3.19

Καρναβάλι Πολυγύρου 2019 - Παρέλαση στην πρωτεύουσα 10-3-19 (φωτο - video)

Πιστός σε μια παράδοση δεκάδων χρόνων ο Δήμος Πολυγύρου διοργανώνει  και φέτος  τις αποκριάτικες εκδηλώσεις  για το 2019
Επίκεντρο των εκδηλώσεων η παρέλαση των καρναβαλιστών  που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  στην Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής τον Πολύγυρο.
Η προσέλευση των επισκεπτών μεγάλη , ευνόησε και η καλοκαιρινή μέρα 
Φιλότιμες και σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά ευρηματικές οι επιλογές από τους τοπικούς συλλόγους νέων, Συλόγου Γυναικών, από δημοτικά σχολεία, δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής.
Παρών στην εκδήλωση η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο  Α. Ζωγράφο (μασκέ)  τον αντιπεριφεριάρχη Γιώργο Γιάννη  και τον  Βουλευτή Χαλκιδικής Γ.Βαγιωνά. 
Μετά τη παρέλαση  από την παρέλαση, ακολούθησε γλέντι στην πλατεία με παραδοσική μουσική και τον δεξιοτέχνη  στο κλαρίνο  Λάκη Χατζούδη

Το πρόγραμμα της Ημέρας 

•Έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου από τον Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Β. Ελλάδος, απέναντι από το κτίριο της ΠΕΧ (Διοικητήριο). 

• Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.

• Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον πεζόδρομο Πολυγύρου.

• Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου, Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής και Χορευτικής Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου γονέων/κηδεμόνων και φίλων, στην πλατεία Παραλή.


14:00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου.
Το γλέντι συνεχίσθηκε με παραδοσιακούς ρυθμούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων με την ορχήστρα του Λάκη Χατζούδη.

 ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ fb tomsakis