9.5.19

Παράταξη ΣΧΕΔΙΟ63100 για την Κοινότητα Πολυγύρου -Ιδρυτική Διακήρυξη - Σχέδιο για τον Πολύγυρο,Γερακινή, Καλύβες.

ΣΧΕΔΙΟ 63100 – ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης: Κοινότητες – Κοινοτικά συμβούλια

Οι σύγχρονες απαιτήσεις για τη δημιουργία βιώσιμων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του Α’ βαθμού, επανέφεραν ως αναγκαιότητα τον θεσμό της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. Συνέπεια των εξελίξεων αυτών ήταν η δημιουργία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ που αποτελείται από την πόλη του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και τους συνοικισμούς της ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ και των ΚΑΛΥΒΩΝ, που αριθμούν συνολικά περίπου 7.500 μόνιμους κατοίκους. 
Επίκεντρο της αυτοδιοίκησης είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο οποίο ζει, δημιουργεί και εργάζεται. Ωστόσο, οι προτεραιότητες και οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Πολύγυρου και των συνοικισμών του διαφέρουν. 
Οι κάτοικοι χρειάζονται μια πόλη φιλική στην καθημερινότητά τους, τα παιδιά ασφαλείς, σύγχρονους και ελκυστικούς δημόσιους χώρους, οι έφηβοι διεξόδους ψυχαγωγίας, οι νέοι δυνατότητες να βρουν δουλειά και να αναπτύξουν δημιουργικά τις δεξιότητές τους, οι επισκέπτες και τουρίστες ποιότητα υπηρεσιών και εμπειρίες που θα τους συναρπάσουν, οι επιχειρηματίες προοπτικές ανάπτυξης.
Έτσι προκύπτει ακόμη περισσότερο επιτακτική η εκπόνηση ενός ΣΧΕΔΙΟΥ, για την υποστήριξη του εγχειρήματος και την προώθηση ιδεών και προτάσεων, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και για την καλλιέργεια ενός οράματος για το μέλλον της πόλης του Πολυγύρου και των συνοικισμών του.
Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προσώπων με κοινό ΟΡΑΜΑ, που με προστάγματα την ΕΝΟΤΗΤΑ, τον ΔΙΑΛΟΓΟ και την ανάπτυξη κοινής ΔΡΑΣΗΣ, θα εργασθούν μεθοδικά και αποτελεσματικά για την επίτευξη του κοινού ΣΤΟΧΟΥ. Να εκπονήσουν ένα ΣΧΕΔΙΟ για τον Πολύγυρο, τη Γερακινή και τις Καλύβες, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις προτεραιότητες όλων. 
Γιατί συμμετέχουμε 
Αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη των συμβούλων της κοινότητας Πολυγύρου:
Γιατί δημιουργείται πλέον ο θεσμός της Κοινότητας και του Συμβουλίου της Κοινότητας ως αυτόνομος θεσμός, που εκλέγεται χωριστά από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε ανεξάρτητους συνδυασμούς να συμμετέχουν στις εκλογές. 
Το Συμβούλιο της Κοινότητας και ο πρόεδρος του, έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες, τόσο εκτελεστικές όσο και γνωμοδοτικές, λόγο και ψήφο στο δημοτικό συμβούλιο.
Γιατί έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία να διαμορφώσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις στη συλλογική προσπάθεια για έναν και μόνο σκοπό: 
Να κάνουμε τον Πολύγυρο, τις Καλύβες και την Γερακινή, καλύτερους, φιλικότερους και ελκυστικότερους για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. 
Γιατί οφείλουμε να σχεδιάσουμε επιτέλους το αναπτυξιακό προφίλ του τόπου, συνθέτοντας και αναδεικνύοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα του:
• τα δάση και τον ορεινό όγκο του Τσουκαλά, που χαρίζουν την μεγαλύτερη ποσόστωση πρασίνου ανά κάτοικο πανελλαδικά, 
• το πλούσιο, οικιστικό απόθεμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής
• την μεγαλύτερη καλλιέργεια και παραγωγή ελαιών πανελλαδικά, 
• την ήπια, βιομηχανική, μεταλλευτική και βιοτεχνική παραγωγή, 
• την ακτογραμμή των 10 και πλέον χιλιομέτρων που εκτείνεται από τα όρια της Κοινότητας με την Όλυνθο μέχρι τα όρια της με τα Ψακούδια
• το τουριστικό προϊόν και τα πολλαπλά παραγόμενα οφέλη του. 
Γιατί μπορούμε να βελτιώσουμε το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο.

Οι Αρχές μας

• Ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, διεκδικητική τοπική αυτοδιοίκηση
• Δήμος ανοιχτός για όλους τους δημότες χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς
• Διαφάνεια στη λειτουργία και στη λήψη αποφάσεων
• Σχεδιασμός με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και επίκεντρο τον άνθρωπο
• Συλλογικότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός στη διαφορετικότητα


Υποψήφιοι Σύμβουλοι Κοινότητας Πολυγύρου "Σχέδιο 63100".


- Γεώργιος Εμμανουήλ
- Αθανάσιος Βορδός
- Ελεάνα Γκλάβα
- Ισμήνη Γρηγοριάδου
- Αργύριος Καλαϊτζής
- Ελευθερία Κυριαζή
- Δημήτριος Μπουλάκης
- Μαρία Σφυρή
- Θεόδωρος Τσίγκας
- Βασίλειος Φαρδογιάννης
- Δημήτριος Φωτακίδης


Σχέδιο 63100