13.5.19

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Σιθωνίας - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Υποψήφιος Δήμαρχος  Παντελής Λάζαρος





ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ»

Συνδημότες-συνδημότισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες, όλοι εσείς που βλέπετε τις ανάγκες σας να μπαίνουν στο περιθώριο και να βάζετε όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να έρθει η πολυπόθητη «ανάπτυξη» (που όλοι τους ανεξαιρέτως θέλουν, είτε αστικά κόμματα, είτε δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις που στηρίζονται από κόμματα ή έχουν κομματικές αναφορές, είτε από
δήθεν ανεξάρτητους).
Τα προβλήματα που έχουμε και στον δήμο μας δεν είναι άσχετα από την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική (συνέχεια της πολιτικής της Ε.Ε.) καθώς οι αναδιαρθρώσεις σε Κλεισθένη, Καλλικράτη, Καποδίστρια ενισχύουν τους δήμους και τις περιφέρειες για να γίνουν το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, εξειδικεύουν τις κατευθύνσεις του κράτους και της Ε.Ε. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Το πιο τρανό παράδειγμα για αυτή την ανάπτυξη στην περιοχή μας είναι η ανάπτυξη στον τουρισμό: Από την μία αμύθητα πλούτη για τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεργολάβους, και από την άλλη μισθούς πείνας, δουλειά ήλιο με ήλιο, ανασφάλιστη εργασία, απληρωσιά για τους εργαζομένους τους.
Τους ρωτάμε λοιπόν: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;
Ανάπτυξη για την Λαϊκή Συσπείρωση Σιθωνίας σημαίνει πλήρης κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών.
Διεκδικούμε ανάπτυξη για τον λαό της Σιθωνίας, που σημαίνει άμεση κρατική χρηματοδότηση για:
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.
 Αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής.
 Στελέχωση και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου και του πολυιατρείου Συκιάς με επαρκές προσωπικό, ιατρικά μηχανήματα και ασθενοφόρα.

 Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να έχει όλη η Σιθωνία άφθονο, ποιοτικό νερό.
 Επαρκής συντήρηση των βιολογικών καθαρισμών και η εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας τους.
 Καθαρισμός όλων των επικίνδυνων οδικών δικτύων στη Σιθωνία από πέτρες, δέντρα κλπ.
 Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες. Άμεση επανασύνδεση.
 Ανακούφιση όλων των ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με απαλλαγή και πάγωμα δημοτικών τελών.
 Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης για τους μικρομεσαίους αγρότες
 Κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας για αξιοποίηση από τα μεγάλα συμφέροντα στη περιοχή. Αξιοποίησή της προς όφελος του λαού της περιοχής με ΚΑΠΗ, γυμναστήρια, κέντρα αναψυχής νεολαίας, κολυμβητήρια, σινεμά κ.α.
 Άμεση μείωση των ανταποδοτικών καθώς και των δημοτικών τελών από το
ληστρικό ύψος των περίπου 3,5 ευρώ ανά τ.μ.
 Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και των απορριμμάτων.
Στελέχωσή τους με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό και διαχείρισή τους με βάση τις ανάγκες του λαού.
Στο γνωστό και χιλιοειπωμένο επιχείρημα όλων των παπαγάλων του συστήματος, αυτό το: «και που θα βρούμε τα λεφτά;»
Τους απαντάμε: Αντί για τον λαό να πληρώσουν αυτοί που έχουνε, γιατί την ίδια ώρα που ο λαός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν οι φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, εθελοντική φορολογία για τους εφοπλιστές, αφορολόγητο πετρέλαιο σε
βιομήχανους, 4 δις κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους και πολλά άλλα παραδείγματα.
Καλούμε το λαό της Σιθωνίας να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης Σιθωνίας” γιατί είναι αυτή η δύναμη που θα μπει μπροστά να αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις που υλοποιούνται και στο δήμο, να εκλέξει
αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους που θα στέκονται στο πλευρό του λαού της Σιθωνίας για την ικανοποίηση των πλατιών λαϊκών συμφερόντων.