2.12.20

Στήνονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από τον Χολομώντα Ταξιάρχη Χαλκιδικής στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο )


live εικονα εδώ 

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να στήνουν το πρωί της Τετάρτης το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο(18μ.) και άλλα μικρότερα  στην πλατεία Αριστοτέλους που κόπηκαν  στον Χολομώντα Ταξιάρχη Χαλκιδικής
Σημειώνεται ότι στην πλατεία Αριστοτέλους πρόκειται να τοποθετηθούν τέσσερα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ εορταστικά

θα στολιστούν και η νέα παραλία, η πλατεία διοικητηρίου και το πάρκο του Ξαρχάκου.

 



Σε κάθε δημοτική κοινότητα πρόκειται να τοποθετηθούν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνες, ενώ- όπως αποφασίστηκε- φάτνη θα στηθεί και στην πλατεία Αριστοτέλους, παράλληλα με τον υπόλοιπο διάκοσμό της.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να βρίσκουν τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της αντιμέτωπους με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του, τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία, ωστόσο, ο κεντρικός δήμος επιδιώκει να αλλάξει το κλίμα, φωτίζοντας κάθε γωνιά όχι μόνο του κέντρου αλλά και των δημοτικών κοινοτήτων.

Εδώ και καιρό μια ομάδα στον δήμο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής της αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη ασχολείται με το χριστουγεννιάτικο project, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα στηθούν το χριστουγεννιάτικο χωριό και η αγορά, ούτε θα πραγματοποιηθούν συναυλίες. Στα σχέδια του δήμου, όμως, είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί στην πόλη και στους πολίτες της που περνούν δύσκολες ώρες, μέσω του εορταστικού διακόσμου.